Napoleon și arhivele secrete ale Vaticanului

Napoleon și arhivele secrete ale Vaticanului

În februarie 1810, Napoleon dă ordin trupelor sale să ocupe arhivele papale și toate documentele să fie transportate la Reims, Franța.

Peste 3300 de lăzi au fost încărcate cu documente și au luat drumul spre Franța. De la Reims, documentele au ajuns la Paris, unde au fost depozitate în arhivele imperiului.

Napoleon a fost interesat de aceste documente, petrecându-și o parte din timpul său liber lecturând prețioasele documente.
Sunt istorici care susțin că după lecturarea documentelor papale, Napoleon a dispus organizarea unor expediții în locuri la care făceau referire documentele că s-ar fi produs întâmplări paranormale.

Este cunoscut faptul că Napoleon era atras de ocultism și esoterism, la fel ca marii conducători ai lumii, Abraham Lincoln, Hitler, Himmler, Stalin.

În septembrie 1815, la insistențele Vaticanului, documentele sunt transportate spre Roma. Drumul fiind lung și anevoios, mijloacele de transport fiind precare, multe dintre documente au fost distruse sau furate de cei care atacau convoiul.

Decizia lui Napoleon de a confisca arhivele papale s-a făcut ca urmare a unor tensiuni dintre papa Pius al VII-lea și Napoleon, care suspecta Vaticanul că se află în spatele distrugerii flotei franceze în luptele de la Trafalgar, ca urmare a unei înțelegeri pe care papa o făcuse cu Anglia și Rusia.

În scrisorile pe care Napoleon le-a adresat Sfântului Scaun atrăgea atenția asupra partizanatului cu ereticii englezi și cu rușii care sunt în afara religiei. Scrisorile erau amenințătoare cu privire la implicarea papei în probleme care nu priveau Biserica.

Conflictul dintre cei doi a degenerat, astfel încât în perioada 1812-1814, papa Pius al VII-lea a fost ținut în captivitate la Fontebleau.

Timp de patru ani, Napoleon a studiat arhivele papale și a intrat în posesia multor secrete, pe care le-a utilizat în strategiile sale militare. El pornește campania din Egipt, după ce a lecturat o bună parte din documente. Ceea ce a fost ciudat a fost faptul că pe lângă cei 38000 de soldați, Napoleon a luat cu el 167 de savanți.

În momentul în care au ajuns la piramidele egiptene, Napoleon a spus savanților, de 40 de secole piramidele contemplă lumea. Studiați-le! Napoleon a deschis drumul spre cercetarea unui civilizații misterioase, cea egipteană.

În perioada în care a fost exilat pe insula Sfânta Elena, englezii care asigurau paza au avut mai multe tentative de a încerca să afle o parte din aceste secrete.

După aceste evenimente nefericite, Vaticanul a decis ca documentele sensibile să fie ascunse într-un loc secret, la care au avut acces numai câteva persoane.

Templierii versus Vatican


În anul 2008, o asociație spaniolă care revendica drepturile Ordinului Templierilor a deschis un proces împotriva Vaticanului, pe care îl acuza că în anul 1307, din ordinul papei Clement al V-lea, și-ar fi însușit averi evaluate la 100 de milioane de milioane de euro, care ar fi aparținut Templierilor.

napoleon

Templierii au fost torturați și omorâți, fiind considerați eretici. Ca răspuns la acest atac, Vaticanul a dat publicității un document în care se arăta că papa a acționat în acest mod l-a presiunile pe care regele Spaniei, Filip al IV-lea cel Frumos, le-ar fi făcut asupra Vaticanului.

Justiția spaniolă a refuzat să judece o astfel de cerere, invocând că au trecut 700 de ani de la producerea faptelor.

Loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)