NAPOLEON DEȚINEA CHEIA SECRETELOR UNIVERSALE

Napoleon Bonaparte a avut un destin incredibil Pe lângă faptul că a scris istorie, Napoleon a avut privilegiul de a avea acces la arhivele Vaticanului. În anul 1810, el mută arhivele Vaticanului la Reims. Peste 3400 de documente au fost mutate și studiate de Napoleon și apropiații săi.

Pentru că documentele erau importante, el dă ordin să fie mutate la Paris, unde au fost studiate și clasate. După căderea lui Napoleon, Louis al XVIII-lea, în anul 1814, hotărăște ca documentele să fie trimise la Vatican, prin trei persoane de încredere.

Drumul către Vatican a fost plin de peripeții, multe dintre documente fiind distruse, vândute sau furate. Napoleon a fost printre puținii care a avut acces la documentele papale, iar cronicile vremii descriu interesul pe care împăratul l-a acordat acestor documente.

Se spune că expediția pe care a realizat-o în Egipt ar fi avut legătură cu unele informații pe care le-a citit în documentele papale. Pe lângă cei 38000 de soldați, Napoleon a fost însoțit de 167 de savanți, zoologi, cartografi, arheologi, lucru de neînțeles pentru mulți dintre apropiații lui. Napoleon a fost fascinat de piramidele egiptene, de misterioasa civilizație egipteană.

Pe toată perioada expediției, savanții au tradus vechi texte scrise în limba greacă și au încercat să descifreze hieroglifele și simbolurile egiptene. Sunt istorici care susțin că adevăratul scop al expediției în Egipt a fost unul științific și nu militar.

Loading...

Napoleon a fost atât de fascinat de piramide, încât a hotărât ca timp de trei zile să rămână singur în Marea Piramidă. Când a ieșit din piramidă, Napoleon a spus că a trăit o experiență pe care nu o poate descrie. El ar fi spus că are cheia secretelor universale.

napoleon

După ce s-a reîntors în Franța, el s-a autoproclamat împărat. A urmat o ascensiune formidabilă care avea să schimbe lume. Exilul lui Napoleon pe Insula Sf. Elena și moartea sa prin otrăvire, au legătură, conform opiniei unor istorici, cu secretele pe care le cunoștea din documentele papale.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și