The news is by your side.

Nano-spiralele vechi de 300.000 de ani, un mister încă neelucidat

0

Ciudate nano-spirale microscopice, cu o vechime de 300.000 de ani, au fost descoperite într-un depozit de minerale din Munții Ural.

Originea acestor artefacte microscopice nu este cunoscută, dar odată ce au ajuns în laborator spre a fi studiate, au ridicat numeroase întrebări. Interesant este faptul că spiralele abia se pot observa cu ochiul liber și în plus au o vechime estimată între cel puțin 100.000 de ani și cel mult 300.000 de ani.

Inițial s-a crezut că este vorba despre niște falsuri grosolane, dar în urma analizelor de laborator s-a stabilit că sunt veritabile. Nu se poate preciza cu exactitate cine a putut să le producă și nici la ce au folosit. Oamenii de știință susțin că tehnologia pentru producerea acestor nano-spirale s-a descoperit abia în 1970, ceea ce demonstrează că nivelul tehnologic al celor care le-au produs era extrem de avansat.

Artefactele sunt făcute din cupru, tungsten sau molibden. Cele două din urmă materiale sunt folosite în electronică, dar și în construcția navelor spațiale. Un alt fapt interesant de cei care le-au studiat este că spiralele au fost fabricate prin mijloace mecanice și nu manual cum s-a crezut inițial.

nano-spirale-muntii-ural Nano-spiralele vechi de 300.000 de ani, un mister încă neelucidat

Descoperirea nano-spiralelor demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că istoria îndepărtată a planetei noastre este încă un mister. În urma descoperirii artefactelor de acest gen, din ce în ce mai des se vehiculează ideea că Terra a fost locuită, în trecut, de diverse civilizații, care au ajuns la o dezvoltare tehnologică mult peste cea din ziua de astăzi și astfel au fost capabile să găsească planete mult mai bune de locuit.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și