The news is by your side.

MUNȚII RARĂU, CEA DE A PATRA CHAKRA A ROMÂNIEI

În cartea sa, Munții Rarău, legende și realități, Dan Corneliu Brăneanu face niște dezvăluiri senzaționale. El amintește de o companie de militari, trimisă să cerceteze muntele și care a dispărut fără urmă.

Soldații au intrat pe rând într-o peșteră, nu au mai ieșit niciodată și nimeni nu a mai aflat ceva despre ei. Tot în carte se mai spune că în urma blestemului unui călugăr, o icoană făcătoare de minuni de la Schitul Sihăstria și-a luat zborul în plină zi, ajungând la mari depărtări.

Autorul mai susține că la Pietrele Doamnei ar fi ascuns un tezaur și că ultimul care l-a văzut a fost Petru Rareș. În acele locuri ar exista tuneluri care duc până în Apuseni și Bucegi.

Autorul amintește de o altă carte, Monarhul ascuns, scrisă de Vasile Lovinescu, în care se spune, putem deci presupune că anumite organizații secrete din Orient și Occident, au încercat în plină dezlănțuire a Sabatului Renașterii și Reformei, să salveze ce se mai putea din Occident, prin reluarea anumitor contacte ale acestuia cu Răsăritul apropiat reprezentat atunci pentru apuseni de Moldova și prin Moldova cu Islamul.

Sunt specialiști care susțin că Rarău provine de la sintagma La rău, adică un loc unde pietrele îți fug de sub picioare iar pericolele sunt la tot pasul.

Se spune că Rarăul reprezintă dimensiunea fundamentală a lumii, latura cosmică a lumii și a istoriei. Urmărit de turci, Petru Rareș se îndrepta spre Piatra lui Crăciun, actualul Piatra Neamț, dar boierii îi închid porțile și este obligat să meargă mai departe. Ajunge la mănăstirea Bistrița, unde călugării nu îi primesc și este nevoit să meargă în muntele Todirescu. De atunci muntele s-a numit Rarău de la Rareș.

Acolo este ocrotit de anahorți și în a doua domnie ridică Schitul Rarău. Domnitorul își lasă pe munte întreaga familie, dar și toate bogățiile pe care le avea. Comoara a fost ascunsă într-o grotă.

Scriitorul Nicu Gane spune în una din cărțile sale că atunci când tătarii s-au apropiat de acel loc s-a produs un mare cutremur care a acoperit grota.

pietrele-doamnei MUNȚII RARĂU, CEA DE A PATRA CHAKRA A ROMÂNIEI

Se spune că cea de a patra chakra a României se află în Munții Rarău și că în acel loc se produce o infuzie vibrațională și conștiința atinge cele mai înalte stări. Activitatea energetică este coordonată de entități solare. Structurile cristaline sunt un adevărat suport pentru producerea acestor vortexuri.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și