MUNȚII ORĂȘTIEI, duhul blestemat al aurului

MUNȚII ORĂȘTIEI, duhul blestemat al aurului

În anii 90, în Munții Orăștiei s-a desfășurat un amplu program arheologic. Printr-o simplă întâmplare, a fost descoperită o grotă cu o suprafață de 20 metri pătrați.

Conform primelor estimări, aceasta se formase în mod natural, într-un proces geologic normal. Într-un mic colț al cavernei a fost descoperită o fantă prin care trecea un puternic curent de aer.

A fost dislocată o piatră, astfel încât cei doi arheologi care au realizat descoperirea să poată observa formarea unei pante. Cei doi decid să inspecteze deschiderea care pe măsură ce se îndepărta de grotă devenea mai largă și mai înaltă.

La fascicolul luminii, cei doi au observat sclipiri ale rocilor de pe pereți pe care le-au interpretat ca fiind mică bazaltică. Cei doi au afirmat că intraseră într-o altă lume, în care ca printr-un hublou puteau privi cosmosul. Una dintre planete avea culoarea albastră cu nuanțe de portocaliu și galben.

Munții Orăștiei, duhul aurului

Vladimir Brilinsky este ziarist și a cules o mulțime de legende despre Munții Orăștiei și misterioasele comori din aur. Locuitorii au povestit despre o femeie pe care au numit-o Sapta nebuna.

În una din hârtoapele din Valea Rea, femeia a descoperit o poartă din piatră care dădea într-o văgăună. A intrat și a văzut un tezaur impresionat din aur. A fugit într-un suflet să-i anunțe pe săteni.

Loading...

Cu toate că zona a fost controlată pas cu pas, poarta parcă intrase în pământ. Sătenii au alungat-o pe Sapta din sat, considerând-o nebună.

Mulți ani mai târziu, niște studenți arheologi au descoperit o grotă, în interiorul căruia era un valoros tezaur.
Dacii și-au ascuns aurul în mare grabă, de teama romanilor. În anumite nopți ale anului, deasupra zonelor unde sunt ascunse comori, pot fi observate flăcări albăstrui.

Cei care au încercat să sape pentru a găsi comorile au avut un sfârșit tragic. Comorile sunt bine păzite de blestemele preoților daci.
În zona Munților Orăștie au fost descoperite mii de monede din aur masiv.

Misterioasa zonă Vârtoape

Munții Orăștiei

Pe o suprafață de 4 kilometri pătrați au fost descoperite 75 de gropi conice, unele cu diametre de până la 70 metri. Aparatura a detectat mai multe incinte subterane paralelipipedice care comunică între ele. De la aceste incinte pleacă mai multe tuneluri către munții din apropiere.

Specialiștii au estimat că este vorba despre un adevărat oraș subteran, mult mai mare decât Sarmisegetuza. Această așezare a fost construită înainte de perioada dacică și ascunde încă multe mistere. Se spune că în interiorul acestui labirint sunt ascunse importante cantități de aur.

loading...

Related posts