Muntele Sureanu: Aurul, energia si misterul dacilor

Conform teoriilor spiritualității, pământul românesc este unul sacru încărcat cu energii pozitive. Aceste energii nu sunt pe deplin cunoscute în prezent, dar se spune că odinioară dacii cunoșteau atât de bine aceste forțe încât erau dispuși să lupte încontinuu pentru țara lor.

Un astfel de punct energetic se află în masivul Șureanu din Munții Orăștiei. Această zonă a devenit interesantă dar și misterioasă odată cu descoperirea unui zăcământ incredibil de mare de aur. Singura problemă este că aurul se găsește în natură sub forma de minereu, iar în Muntele Şureanu în formă pură. Această puritate este una așa cum nu se mai găseşte niciunde în această lume. Cum este posibil ca un munte întreg din aur să existe și cine l-a adus acolo?

Bineînțeles că nu se poate răspunde la aceste întrebări, dar științele oculte susțin că aurul este metalul care dezvoltă cea mai mare vibrație. În jurul aurului se concentrează energii speciale care transformă zona sau locul respectiv într-un sanctuar al spiritualității. Se mai cunoaște și faptul că aurul este cel mai bun metal pentru a concentra energia spirituală subtilă, în jurul căreia cele mai avansate societăți din punct de vedere spiritual iau naștere. Probabil că aceasta este una dintre explicațiile pentru care, strămoșii noștri dacii au ales să construiască Sarmisegetusa Regia nu departe de acest munte de aur.

Din punct de vedere geologic nu există nicio explicație al acestui fenomen, cauză pentru care cei mai mulți dintre geologi susțin că filoanele de aur, lungi de câțiva metri, de sub masivul Şureanu au fost plantate cu un scop precis.

Chiar la începutul anilor ’90 s-a dezvoltat un program arheologic fără precedent în zona munților Orăștie pentru identificarea anumitor verigi lipsă cu privire la strămoșii noștri. După ce arheologii au săpat diverse situri, numeroase lucrări științifice au fost publicate, dar niciuna nu pomenea despre muntele de aur pur din zonă. Lucrările s-au oprit brusc, motivul fiind lipsa de fonduri, dar anumite voci susțin că adevăratul motiv l-a constituit aurul din zonă. Secretul sureanutrebuia păstrat cu orice preț și nimeni nu trebuia să afle ceea ce se petrece zonă. Diverse fenomene inexplicabile s-au petrecut în timpul operațiunilor arheologice și imediat după descoperirea celei mai mari comori din lume.

Locuitorii din satele adiacente muntelui, susțin că le-a fost povestit fie de părinți sau de către bunici cum diverse evenimente ciudate se petreceau în zona respectivă. De-a lungul timpului s-au descoperit peșteri pline de aur, care apoi, din motive necunoscute, au fost închise sau ținute la secret. Cei mai mulți dintre oamenii care vedeau acest aur înnebuneau pur și simplu, sau chiar dispăreau inexplicabil. Aceste relatări par de domeniul fantasticului, dar cu toate acestea Muntele Şureanu este învăluit într-un mister aparte care încă nu poate fi explicat de mintea omului.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)