Mistere

muntele-kailash
Spiritualitate

MUNTELE KAILASH ȘI NUMĂRUL ABSOLUTULUI, 6666

0views

Muntele Kailash are o înălțime de 6666 metri înălțime și face parte din lanțul muntos Himalaia. Acest munte este centrul universului budist.

Fiecare budist aspiră să facă înconjurul acestui munte. Este un loc sacru unde pietrele se roagă. În sanscrită numele lui semnifică cristalul.

În anul 2001, guvernul tibetan care se afla în exil, a protestat la decizia pe care autoritățile chineze au luat-o cu privire la acceptul pe care îl dăduse unei echipe de alpiniști spaniole de a escalada muntele.

Protestul tibetanilor invoca faptul că muntele este un loc sacru, un simbol pentru hinduși și budişti. Din cauza acestor presiuni, expediția nu a mai avut loc.

Conform zodiacului tibetan, în anul calului, toți tibetanii trebuie să facă înconjurul muntelui, pentru purificarea karmei.

Loading...

În credința tibetană se spune că cine face înconjurul de o sută de ori devine iluminat. În apropierea muntelui se află un lac care este considerat sacru, el reprezintă apa primordială a Universului. Cine se scaldă în acest lac devine sănătos și longeviv. Muntele și lacul reprezintă tatăl și mama Pământului.

Forma muntelui seamănă izbitor de mult cu cea a unei mașini de zburat antice numite Vimana. Forma este asemănătoare unui clopot.

Toți cei care au pornit în ascensiunea vârfului au avut de întâmpinat pericole și obstacole greu de trecut. Toate aceste fenomene misterioase i-au făcut pe alpiniști să facă calea întoarsă.

Cei care s-au aventurat spre culmea muntelui susțin că o ceață densă i-a împiedicat să urce, situație care i-a făcut să renunțe.

În anul 1980, guvernul chinez i-a oferit oportunitatea celebrului alpinist Reinhold Messner, supranumit alpinistul cu două inimi, de a cuceri vârful muntelui. Din motive necunoscute, Messner a abandonat ascensiunea.

Se spune că alpinistul și-a schimbat decizia din cauza consecințelor nefaste care s-ar fi putut să se producă.
Tot în anul 1980, mai mulți alpiniști americani s-au aventurat pe munte. După o săptămână de ascensiune, ei s-au întors nefiresc de îmbătrâniți. Unghiile le crescuseră nefiresc de mult, iar părul era încărunțit.

Profesorul rus Muldașev a condus o echipă de arheologi pe una din zonele muntelui. El a declarat că a auzit zgomote ale pietrelor ce cad în interiorul muntelui și că există posibilitatea ca interiorul muntelui să fie gol.

Mai mult, profesorul a constatat că înălțimea vârfului este de 6666 de metri, adică înălțime egală cu distanța dintre munte și monumentul de la Stonehenge și marile piramide din Egipt.

MUNTELE KAILASH

Numerologii susțin că 6666 este numărul absolutului și că aceste distanțe nu sunt întâmplătoare.

loading...