Muntele Ceahlău, locul unde se petrec fenomene inexplicabile

Muntele Ceahlău, locul unde se petrec fenomene inexplicabile

În fiecare an, la începutul lunii august, are loc un fenomen misterios, pe Muntele Ceahlău, care atrage mulți curioși.

Holograma Piramidei

Holograma imensă care se formează a fost numită Umbra Piramidei. Fenomenul are loc în data de 6 august. Fenomenul optic nu se realizează la întâmplare.

Măsurătorile au demonstrat că laturile bazei au de două ori lungimea piramidei lui Keops. Această proporție se păstrează an de an, la fiecare apariție a hologramei. Similitudinile cu piramida lui Keops sunt tulburătoare.

Fenomenul este unic în lume și cu toate că a fost studiat de specialiști are multe necunoscute. Locuitorii numesc Muntele Ceahlău, Pion, care în egipteana veche înseamnă casa coloanei. Simplă coincidență sau există o legătură cu Egiptul antic?

Holograma poate fi observată timp de 80 de minute, în 6 august, zi în care acum 5000 de ani  era o sărbătoare uraniană prin care era celebrat muntele.

Un alt fenomen bizar

Apariția hologramei este precedată de un alt fenomen. În partea de vest a muntelui, datorită unui joc de lumini, umbra vârfului se proiectează pe cer, astfel încât, între cer și pământ se deschide un drum. Nu știm dacă între aceste fenomene și faptul că pe acest munte există cele mai multe mănăstiri și schituri este o legătură sau nu.

Loading...

Multe voci susțin că primii creștini cunoșteau tainele acestui munte pe care-l considerau sfânt și din acest motiv au ales să construiască aceste lăcașuri de cult. Un alt lucru deosebit de interesant este faptul că Ceahlăul este singurul munte care poate fi observat de la malul Mării Negre, în condiții de luminozitate.

Cronicile din anul 1859 descriu acest fenomen. Corăbierii care se aflau la Capul Mangalia au putut observa muntele. Locuitorii de pe malurile Nistrului au și ei acest privilegiu de a vedea muntele în zilele însorite.

Cercurile inexplicabile de pe Muntele Ceahlău

Acum câțiva ani, locuitorii din satul Trifești, o așezare de la poalele muntelui, au avut parte de o surpriză care a dat multă bătaie de cap cercetătorilor. Ei au constatat apariția unor cercuri pe izlazul din apropiere.

Cele cinci cercuri erau egale, fiecare avea diametrul de 20 de metri și grosimea de 50 centimetri. Probele au demonstrat că solul fusese ars. A fost singura explicație dată de specialiști.

De curând, un satelit american care era dotat cu un sofisticat aparat de scanare a surprins imagini cu un tunel care unește muntele cu orașul Suceava. Conform specialiștilor, tunelul nu poate fi de origine naturală, dat fiind distanța mare dintre munte și oraș. Cine, când și mai ales cum a reușit să realizeze această construcție rămâne un mister.

 

loading...

Related posts