Mumii celebre care au şocat omenirea

Cercetătorii italieni susțin că au descoperit misterul unei mumii siciliene. Este vorba de o fetiță care a murit în 1920, când avea doi ani. După deces, fetița a fost îmbălsămată. Mumia lasă impresia că închide și deschide ochii. Astăzi, oamenii de știință susțin că avem de-a face cu o iluzie optică. Imaginile sunt înfricoşătoare, mumia clipește, iar ochii de un albastru perfect se pot vedea.

Fetița a murit la vârsta de doi ani, de pneumonie. A fost depusă în capela Mănăstirii Capucinilor din Palermo, acolo unde se mai găsesc încă 8000 de mumii, așezate în catacombele mănăstirii. A fost poreclită Frumoasa Adormită și pare că doarme. Este acoperită cu o păturică. Rosalia Lombaro, așa s-a numit fetița, clipește de câteva ori pe zi, lăsând să se vadă doi ochi albaștri, intacți.

Cercetătorii susțin că este o iluzie optică, datorată luminii care trece prin vitralii. Mumia a fost scoasă din catacombe, pentru a fi studiată de către specialiști și spre surprinderea lor, aceasta în contact cu aerul cald nu s-a schimbat. Este un secret, pe care cel care a făcut mumifierea, pe numele său Alfredo Salafia, l-a luat cu el, acesta decedând în 1933, fără să divulge secretul. Se știe doar că el făcea o singură injecție care dădea rezultate spectaculoase.

Rosalia nu e o păpușă, ea are creier și toate organele interne sunt intacte. Mumifierea devenise o regulă în secolul al XV-lea în Italia, pentru înalții prelați și aristocrație. Catacombele mănăstirii deveniseră neîncăpătoare, astfel încât, începând cu secolul al XVI-lea au fost extinse. Cele opt mii de mumii sunt așezate de-a lungul pereților și a galeriilor, în sicrie din sticlă. Mumiile sunt așezate după anumite criterii. Există zona fecioarelor, a copiilor, preoților, bărbaților și a femeilor. Unele mumii sunt așezate în poziții grotești, de exemplu doi copii sunt așezați pe un balansoar.

În anul 2001, arheologii au descoperit în nordul Germaniei, mumia unei creaturi, pe care specialiștii o consideră ca fiind un extraterestru hibrid. Mumia măsoară un metru și nu are organe genitale. La o distanță mică a fost descoperit celebrul Disc Nebra, care conform specialiștilor este de origine extraterestră. Discul a fost executat după învățăturilor Pleiadelor, necunoscute pământenilor și se pare că reprezintă harta stelară.

Loading...

mumie

O altă mumie celebră este cea care are o lungime de 15 centimetri și reprezintă un copil în vârstă de șase ani. Mumia a fost numită Ata și nu este un fetus, spun specialiștii. Este un copil care a murit între 6 și 8 ani. Mumia a fost descoperită în partea peruviană a deșertului Atacama. Din nefericire, această mumie a fost furată din muzeul unde era expusă și nu a mai fost recuperată.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și