The news is by your side.

MOSTENIREA BABILONIENILOR: CEL MAI VECHI ZODIAC AL LUMII! CE SPUNE ZODIACUL DE LA DENDERA DESPRE ZODIA TA!

0

Zodiacul de la Dendera, descoperit in vremea lui Napoleon, este cea mai veche reprezentare a constelatiilor si a zodiilor mostenite de la babilonieni. Realizat de astrologii egipteni, el a ramas harta de capatai a celor care vor sa studieze astrologia.  

Cea mai veche reprezentare a zodiacului descoperita pana acum provine din Egipt, din situl archeologic de la Dendera. Roata de piatra pe care sunt sculptate simbolurile zodiilor se afla la intrarea in templul lui Hathor si se presupune ca are o vechime de peste 2000 de ani. Zodiacul de la Dendera este singurul gasit in Egipt sub forma circulara, cele 12 zodii fiind amestecate cu simbolurile altor constelatii, toate dispuse sub forma de spirala.
Extremitatile spiralei sunt Leul si Racul, fapt neobisnuit pentru zilele noastre, cand zodia Berbecului este considerata inceputul unui nou sezon astrologic. Iata cum este reprezentata fiecare zodie in sistemul egiptean si ce semnificatie aveau in acele timpuri simbolurile lor.

Inceputul si sfarsitul, Leul si zodia Racului

Leul este prima zodie reprezentata pe discul de la Dendera, deoarece este zodia Soarelui, divinitatea pe care egiptenii o venerau pana la idolatrie. De la Leu sau Soare, porneste spirala de lumina catre toate celelalte zodii. Leul este reprezentat calcand pe un sarpe, iar coada sa este tinuta de o femeie, cu siguranta o divinitate reprezentand maternitatea, scrie libertatea.

Astrologii antici erau convinsi ca lumea a fost creata cand Soarele a ajuns in constelatia Leului, dand viata tuturor fiintelor. Ultima zodie, cea care incheie spirala, este Racul, cel care este capabil sa mearga deopotriva si inainte si inapoi. Soarele, dupa ce trece prin constelatia Racului, incepe sa coboare si zilele de lumina se scurteaza.

In multe zodiace egiptene, zodia Racului era simbolizata printr-un scarabeu, o insecta despre care ei credeau ca reprezinta viata eterna. Racul era totodata Casa Lunii, arhetipul regenerarii si al maternitatii.

Scorpionul si Varsatorul, doua semne majore

Alaturi de Leu si Rac, Scorpionul si Varsatorul sunt tot zodii fixe, iar pozitia lor ii ajuta pe astrologii din acele vremuri sa calculeze anumite momente importante sau evenimente astrale. Pozitia lor specifica arata ca spirala de la Dendera parcurge perioada cuprinsa intre eclipsa de Soare din 7 martie 51 inainte de Hristos si eclipsa de Luna din 25 septembrie 52 i.H.

Egiptenii considerau ca Scorpionul poate avea o influenta negativa asupra starii lor de sanatate, in timp ce Varsatorul era considerata zodia ambitiilor, fiind desenat in apropierea celor mai mari zei ai Egiptului.

Zodiile cardinale: Berbecul, Racul, Balanta si Capricornul

ZODIACUL-ROMANESC MOSTENIREA BABILONIENILOR: CEL MAI VECHI ZODIAC AL LUMII! CE SPUNE ZODIACUL DE LA DENDERA DESPRE ZODIA TA!

Alaturi de Rac, in timpul caruia are loc solstitiul de vara, Berbecul, Balanta si Capricornul sunt celelalte trei zodii cardinale, numite si crucile zodiacului. Dupa ce intra in Balanta, Soarele anunta iarna si imparte anul astrologic in doua parti egale. Semnul Balantei a fost astfel ales sa arate cele doua jumatati ale zodiacului si posibilitatea fiintei umane de a alege, de a se echilibra.

Berbecul, care aduce primavara si un nou an agricol, era jertfa adusa Soarelui pentru ca munca pamantului sa fie roditoare. La polul opus, Capricornul era zodia in care Soarele isi pierdea puterea, pamantul fiind cucerit de frig si intuneric.

Zodiile mobile: Gemenii, Fecioara, Sagetatorul si Pestii

Pe spirala de la Dendera, Fecioara este reprezentata de o silueta femina care tine in mana un spic de grau, belsugul verii. Sagetatorul are doua fete si aripi, semn ca este o zodie schimbatoare, la fel ca Gemenii, iar Pestii reprezinta bogatia Nilului. intre cei doi pesti, sunt desenate cateva linii serpuite, care ar putea semnifica pamantul cultivat si udat de apele fluviului.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și