MORȚII VII, REALITATE ÎN HAITI

MORȚII VII, REALITATE ÎN HAITI

Un celebru jurnalist francez s-a deplasat în Mexic la Spitalul de Boli Psihiatrice pentru a lua mai multe informații despre sindromul Cotard.

Pacienții au un puls normal dar, neagă existența și funcționarea corpului lor. Ei consideră că sinele este detașat de corpul lor. Persoanele care suferă de această boală au probleme și cu vederea. Așezate în fața unei oglinzi ele nu-și văd imaginea.

Acești pacienți mai sunt numiți și morți-vii. În cultura haitiană există credința că morții vii există și sunt numiți zombi.

Antropologul Philippe Charlier s-a deplasat în Haiti pentru a cerceta acest fenomen și a concluzionat că această stare este creată cu ajutorul unei otrăvi care se găsește într-un pește tropical.

Charlier a afirmat că un zombi este într-o stare de moarte aparentă și care este îngropat în pământ. În noaptea următoare, un vrăjitor voodoo îl dezgroapă și reanimat el este folosit ca sclav.

Un zombi se află într-o stare cataleptică și răspunde numai la comenzile vrăjitorului. În anul 1937, cercetătorul american, Hurston, s-a deplasat în Haiti pentru a cerceta cazul unei femei care fusese declarată moartă, în anul 1907, și după 30 de ani, cercetătorul a descoperit-o sub forma unui zombi.

Un alt caz s-a întâmplat în anul 1988, în Haiti. Un tânăr de 17 ani se îmbolnăvește brusc. Corpul său începe să se umfle și nu mai dă semne de viață. Familia hotărăște să fie înmormântat.

Loading...

După 18 luni, unul dintre membrii familiei îl recunoaște într-o suburbie a orașului. Era amnezic și răspundea numai unor comenzi pe care stăpânul său i le dădea.

Această practică a fost interzisă în Haiti, prin legi foarte drastice, dar cu toate acestea, fenomenul este întâlnit.
Zombi nu sunt creaturi fictive.

zombie

Cu ajutorul tetrodotoxinei, o otravă care este de 500 de ori mai puternică decât cianura, care se găsește în peștele lună, se crează o paralizie generală care are aparențele morții.

După 20 de ore, corpul este deshumat și resuscitat cu o serie de substanțe. Persoana își revine însă, creierul este afectat din cauza lipsei de oxigen, din cele 20 de ore cât a fost îngropat. Persoana este amnezică și cu grave probleme comportamentale.

loading...

Related posts