Take a fresh look at your lifestyle.

Morti misterioase din secolul XX (partea I)

29 iulie 1900: Umberto I regele al Italiei, Sardinie, Ciprului si Armeniei (titulatura completa). Ucis de un anarhist italo-america Gaetano Bresci la Monza.

1938: Robert Johnson, deseori considerat primul bluesman din lanțul care a dus finalmente la dezvoltarea rock ‘n’ roll-ului. Johnson era un cântăreț acustic din anii ’30 care a murit în circumstanțe misterioase în 1938.
Legenda spune că Johnson, nefiind binecuvântat cu suficient talent atunci când a început să cânte, a obținut succesul peste noapte, lucru care l-a pus în aceeași ligă cu ceilalți chitariști din circuit. Într-o noapte, acesta a auzit o voce care i-a spus să se ducă la o intersecție aflată la intrarea pe plantația Dockery la miezul nopții. Acolo, el s-a întâlnit un negru (!) uriaș, care aparent era diavolul deghizat. Individul a luat chitara de la Johnson, a acordat-o, și i-a returnat-o. Îmbunătățirea stilului de a cânta a lui Johnson a fost bruscă și uimitoare (deși, istoric, i-a luat aproximativ un an să devină grozav). A obținut recunoașterea instantanee din partea unor nume mari ale chitarei precum Son House, care i-a susținut cauza. Cu toate acestea, Johnson era chinuit de coșmaruri cu viziuni ale Diavolului și ale demonilor aflați pe urmele sale. În timpul zilei, Johnson dădea impresia unui bluesman tare, umblând după femei, bând și purtându-se arogant. În 1938, în timpul unui spectacol, acesta a fost otrăvit (posibil de către un soț gelos al vreunei femei acostate de Johnson). Datorită otrăvii acesta a făcut spume la gură, murind după câteva zile. Ultimele sale cuvinte au fost “I pray that my redeemer will come and take me from my grave.”

17 martie  1941:Nicolae Titulescu, fost diplomat si fost ministru de externe al Romaniei moare brusc, analiza sangelui sau demonstrand ca a fost vorba de un asasinat prin otravire.

Iulie 1943: Conducatorul din exil al guvernului Poloniei, Sikorski a murit într-un accident de avion în zona Gibraltarului. Există supoziţii cu privire la o posibilă asasinare a lui Sikorski de către Aliaţi, care l-ar fi considerat o prezenţă stânjenitoare în relaţia lor cu Stalin.
1953: Hank Williams. Cel mai mare cantaret de muzica country, moare in urma unui atac de cord. Hank avea doar 29 de ani.

1959: George Reeves, actorul care a fostSuperman” în anii ’50, a murit din cauza unei împuşcături în casa sa în 1959. Dacă a fost crimă sau sinucidere, nu se ştie. Totuşi, se crede că Reeves ar fi fost asasinat.

1959:  Buddy Holly, Ritchie Valens si Big Bopper. Accident de avion. Moartea celor trei cantareti a fost cea mai socanta moarte din epoca rock and roll.
 29 februarie 1960: Unul dintre cei mai celebriifederali” (agent F.B.I) Melvin Purvis, se sinucide” in casa lui de vacanta, cu pistolul din dotare. Melvin avea 56 de ani.

Loading...

1960: Eddie Cohran, accident de mașină , intr-un taxi londonez. Gene Vincent scapă din accident. Șoferul de taxi a fost condamnat la 6 luni închisoare.

19 mai 1962: Norma Jean Mortenson, cunoscuta de intreg globul pamantesc sub numele de Marilyn Monroe este gasita moarta in apartamentul sau. Marilyn era complet goala, iar pe noptiera se aflau un tub de sedative extrem de puternice, toate indicile aratau ca era osinucidere curata”. Pentru adeptii teoriei conspiratiei sinuciderea eprea curata”. In plus foarte multe persoane si organizatii ar fi fost interesate de moartea actritei -J.F Kennedy, Rober F. Kennedy, F.B.I, C.I.A, Mafia – toti aveau motive intemeiate sa-si doreasca moartea ei. (Marlin a fost amanta lui J.F.K dar si a lui R.F.K din aceasta cauza, F.B.I si C.I.A o considerauo amenintare la adresa sigurantei nationale”, dar a fost amanta si a celebrului Sam Giancana (unul dintre lideri mafiei)..Exista de asemenea supoziti ca Marlin Monroe a fost asasinata deoameni in negru” (din cauza ca, in cursul unei sedinte de amor, J.F.K iar fi dezvaluit blondei actrite existenta vietii extraterestre).

loading...

Comentariile sunt închise.