MORȚI BIZARE

Moartea este un subiect care naște discuții, controverse, presupuneri. Există multe morți pe care le numim bizare, din cauza modului cum s-au produs.

Draco a fost un legiuitor din Atena. În anul 620 î.Hr., a avut parte de o astfel de moarte. Era atât de iubit în orașul său, încât, cetățenii și-au exprimat recunoștința aruncând asupra lui cu daruri scumpe, sute de haine scumpe. A murit asfixiat.

Chryssipus a fost un filosof grec. În anul 206 î.Hr., a murit după ce și-a văzut măgarul mânând smochine.

El a ordonat unei slugi să-i dea și o carafă cu vin să nu i se aplece. A izbucnit într-o criză de râs și a murit.

Sfântul Laurențiu a avut parte de o moarte cumplită. A fost condamnat la moarte de către împăratul Valerian. A fost ars pe un rug. El a glumit cu călăii săi spunându-le, m-am prăjit bine pe partea aceasta, întoarceți-mă și pe cealaltă parte.

Primul împărat al Chinei era convins că mercurul te face nemuritor. A băut o mare cantitate și la scurt timp a murit. Eduard al II-lea, regele Angliei, a murit ca urmare a unui complot pus la care de soția sa și amantul acesteia. I s-a introdus în anus o bară de fier înroșită.

loading...

Hans Steininger era stăpânul cetății Braunau din Austria. El avea o barbă cu o lungime de 1,5 metri. S-a împiedicat în barbă și s-a lovit la cap. Lovitura a fost mortală.

Statutul de amant implică unele riscuri. O englezoaică și-a închis amantul în dulap, de teama soțului său. Uitat în dulap, acesta a murit asfixiat.

Și mâncatul este o activitate periculoasă. Regele Suediei, Adolf Frederick, era un mare gurmand. După 14 porții de mâncare a murit.

Diakos a fost un luptător grec. În anul 1871, a fost prins de turci și pentru că a refuzat să treacă la islam a fost tras printr-o țeapă. Martorii au spus că nu a scos nici un țipăt de durere. În timpul supliciului el le-a spus martorilor că momentul morții sale este unul deosebit. Era primăvară și înfloriseră pomii.

Isabela Duncan a fost o celebră dansatoare în perioada interbelică. A murit strangulată de propria eșarfă care s-a înfășurat de roțile unui autovehicul în care aceasta era pasageră.

Celebrul Harry Houdini, maestrul suprem al evadărilor incredibile, a murit din cauza unui pumn primit în abdomen. În anul 1926, pe când făcea o demonstrație publică, Houdini a cerut unui boxer amator să-l lovească în abdomen cu toată puterea. Lovitura a provocat o ruptură de apendice, în urma căruia acesta a murit.

MORȚI BIZARE - MORȚI BIZARE

Și sucul de morcovi poate ucide. Un american fanatic al alimentației sănătoase a băut în zece zile 38 de litri de suc de morcov. Gestul i-a provocat o supradoză de vitamina A. A murit ca urmare a unor probleme de ficat.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns