Mormonii, secretele unei societăți ciudate. Iisus a fost papuaș?

În 1774, în SUA, Ann Lee a pus bazele unui cult numit comunitatea shakerilor. Dragostea pentru Dumnezeu trebuia exprimată prin dans până la epuizare. Sunt voci care susțin că după acest dans epuizant, urmau orgiile în grup. Copiii născuți în urma acestor evenimente erau crescuți de către membrii acestei comunități.

Există și astăzi o astfel de comunitate , în statul Maine din SUA, dar care, cel puțin oficial, mai are câțiva membrii. Biserica mormonă este al patrulea cult în SUA. Oficial, biserica mormonă are șase milioane de adepți. Se estimează că numărul acestora va crește cu un milion de adepți, în următorii trei ani. În lume sunt peste 14 milioane de adepți.

Cultul mormon este asociat de regulă, cu bărbatul care are mai multe neveste.  Peste 50000 de tineri mormoni sunt misionari în toate țările din lume, pentru a atrage persoane la acest cult. Biserica mormonă este foarte bogată. Se estimează că averea acesteia depășește 30 miliarde de dolari. Sursa principală a formării acestei este zeciuiala. Fiecare mormon trebuie să doneze a zecea parte din veniturile sale.

Mormoni s-au dovedit oameni de afaceri excepționali. Ei dețin controlul la companii ca Lufthansa, Mariott, Deloitte. În Congresul american sunt 15 mormoni și chiar au avut candidați pentru Casa Albă. În ultimii ani, CIA a recrutat în special, din rândul mormonilor. Au anumite calități care i-au făcut să fie candidații ideali. Respectă legile, nu consumă alcool și droguri. În ceea ce privește bigamia, oficial, sunt 40000 de adepți. Ei cred că acest mod de viață este benefic pentru rai.  Mormonii poară o lenjerie intimă specială, numită lenjerie templu. Ei cred că acești chiloți îi feresc de tentații rele și le oferă o protecție spirituală.
Într-un interviu acordat unui ziar, Ion Țiriac a declarat că este mormon.

De 80 de ani, în Noua Guinee există un cult al lui Iisus Christos- papuaș. Ei sunt convinși că omul alb a rupt prima pagină din Evanghelie și că Iisus a fost papuaș. Într-o zi, el se va întoarce și papuașii vor conduce lumea, iar albii vor fi sclavii lor.
Tribul african al Dragonilor se roagă stelei Sirius. Ei cred că de pe una dintre planetele care se rotesc în jurul lui Sirius, pe o barcă zburătoare a venit precursorul lor, jumătate om, jumătate șarpe. Apropos, dragonii știau că Sirius este o stea dubă, cu mult înainte ca europenii să descopere acest lucru.

Loading...

În anul 1970, în SUA, un grup de programatori au constituit un cult care se numește Heaven Gate. Ei susțin că Dumnezeu și Lucifer sunt în două farfurii zburătoare. Ei se războiesc iar noi, pământenii, ca să ne salvăm trebuie să ne sinucidem și să trecem într-o altă dimensiune.

În Brazilia există un trib care venerează paraziții.  Ei cred că spiritele au creat lumea și s-au refugiat în organismul uman, sub formă de paraziți. Dacă te tratezi de paraziți gastrici ești expulzat din comunitate. În 1974, pilotul Rael a format un cult care astăzi are 80000 de membrii în 90 de țări. El susține că tatăl său a fost extraterestru și că farfuriile zburătoare vor salva lumea. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, soldații americani au debarcat pe insule din Oceania, unde au dăruit băștinașilor conserve și echipament.
Băștinașii au făcut din aceste daruri, pe care le au și astăzi, obiecte de cult, sacre, la care se închină.

mormoni

În secolul al XIX-lea, în regiunea Volga, un grup de localnici au format un cult religios, pe care l-au numit dyrniki, adică găurar. Ei au aruncat toate icoanele de pe pereți și în locul acestora au găurit peretele, rugându-se la acestea. În India există o religie, numită Jainism care are peste 5 milioane de adepți.  Principiul de bază al acestui cult este să nu faci niciun rău ființelor vii. Ei nu consumă carne.  Pentru a nu ucide vreo ființă, ei folosesc o mătură cu care înlătură din calea lor, orice vietate iar la gură au un tifon pentru a evita să înghită accidental vreo insectă. Ei consideră că moartea prin înfometare este sanctitatea supremă. Adepții acestui cult sunt renumiți pentru faptul că se ocupă cu cămătăria și sunt foarte cruzi cu rău platnicii.  Probabil că cei din urmă nu sunt ființe.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și