Mormântul Sfântului Nicolae a fost descoperit în Antalya

Mormântul Sfântului Nicolae a fost descoperit în Antalya

De sute de ani, arheologii încearcă să localizeze mormântul Sfântului Nicolae. Santa Claus pentru americani, Moș Crăciun pentru europeni, Sfântul Nicolae a devenit o figură îndrăgită și dorită de toți copiii.

De curând, arheologii turci au anunțat informația că au descoperit mormântul lui în Antalya. Cu ajutorul unui sonar, arheologii au descoperit o cavitate în subteranul unei biserici. La scurt timp, au început săpăturile și au descoperit un adevărat mausoleu.

Sfântul a trăit în secolul al IV-lea și foarte tânăr a fost numit evec. S-a stabilit în Mira, oraș antic din Anatolia, ulterior devenit Demre. După moartea sa, în jurul anului 343, biserica Sf. Nicolae din Demre a devenit un loc de pelerinaj.

Primii care l-au venerat pe Sfântul Nicolae au fost italienii, datorită bunătății și afecțiunii lui față de copii. În anul 1083, mai mulți pelerini italieni reușesc să aducă în Italia un deget care ar fi aparținut Sfântului Nicolae.

Fascinanta istorie a lui Sfântul Nicolae a început pe vremea când era evec. În mare secret, el a ajutat cu mai mulți galbeni o familie cu trei fete Fetele s-au măritat una după alta, fără să afle cine a fost binevoitorul care a așezat monedele pe fereastra casei.

Tatăl fetelor, curios să afle cine a făcut minunea, înainte de a-și mărita ultima fată, a stat la pândă toată noaptea. Cu toate că Sfântul Nicolae l-a rugat să păstreze secretul, a doua zi, tot orașul cunoștea identitatea binevoitorului. Au urmat alte acte de caritate și minuni pe care Sfântul Nicolae le-a făcut. A îmblânzit mările și a salvat marinari de la moarte, a vindecat copii, a protejat fetele nemăritate.

sfantul_nicolae

Sărbătoarea Sfântului Nicolae pune capăt perioadei lucrurilor necurate care încep în noaptea Sfântului Andrei, din 29 octombrie. Până pe data de 6 decembrie, animalele prind grai și puteri deosebite, strigoii, vârcolacii și spiritele rele bântuie casele, fetele nemăritate își visează ursitul.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)