Medicina alternativa

Morcovul, medicamentul universal

Uitați de pastilele cu vitamina A și începeți să mâncați morcov crud este îndemnul nutriționiștilor. Morcovul este un aliment care nu trebuie să lipsească din dieta noastră zilnică pentru că aduce un imens aport sănătății umane. Așa cum ginsengul este panaceul Orientului Mijlociu, morcovul este folosit ca remediu pentru foarte multe boli pe toate meridianele lumii.

Morcovul este o legumă care se găseşte uşor tot timpul anului însă nu toţi morcovii sunt la fel de gustoşi şi sănătoşi, de aceea orientează-te către cei naturali, bio, netrataţi cu diverse chimicale. Ca să te bucuri de toate beneficiile date de consumul de morcov, alege întotdeauna morcovi cu tulpina şi frunze verzi, care să fie bine definiţi, netezi şi tari, de culoare portocaliu deschis, nepătaţi.

Povestea morcovului este una misterioasă pentru că anumiți specialiști tind să creadă că rădacinoasă a fost semnalată pentru prima dată pe teritoriul actualului Afganistan, în timp ce alţii susţin că ar fi originar din bazinul Mării Mediterane, la fel ca şi rudele sale pătrunjelul, ţelina sau leuşteanul. Cu toate că locul de baștină al morcovului rămâne necunoscut, proprietăţile sale curative sunt impresionante și trebuie cunoscute de toată lumea.

1. Morcovul îmbunătățește vederea

Morcovul este bogat în beta-caroten și odată introdus în organism ficatul transformă această substanță în vitamina A. Această substanţă ajută la îmbunătățirea vederii, dar și apăra împotriva degenerescenței maculare. Studiile arată că cei care consumă morcov regulat au cu 40% șanse mai puține ca să dezvolte diverse probleme de vedere.

2. Morcovul previne cancerul

loading...

Cercetările arată că morcovul previne cancerul de colon, de sân, cât și pe cel pulmonar. Un ingredient special, numit falkarinol, este cel care are proprietăți miraculoase împotriva tumorilor canceroase.

morcov - Morcovul, medicamentul universal

3. Morcovul luptă cu îmbătrânirea

Beta-carotenul din morcovi acționează ca un antioxidant și previne distrugerea celulelor. O altă proprietate a sa este încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor și a întregului organism.

4. Morcovul păstrează pielea elastică și strălucitoare

Vitamina A şi antioxidanţi protejează pielea de efectele negative ale razelor UV. Lipsa acestor antioxidanți din organism, pielea devine aspra și unghiile se exfoliază.

5. Morcovul previne bolile de inimă

Ultimele studii indică faptul că un consum regulat de carotenoide reduce riscul formării bolilor de inimă. Consumul regulat de morcovi reduce nivelul colesterolului. De asemenea, substanțele din morcov sunt benefice și pentru protejarea împotriva accidentelor vasculare.

6. Dinți și gingii sănătoase

Mâncatul morcovilor cruzi este cea mai bună formă de curățare a dinților. Atunci când este mestecat morcovul, o cantitate mare de salivă este secretată și astfel se echilibrează nivelul acido-bazic din gură.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top