Take a fresh look at your lifestyle.

Mohamed si Islamul, povestea unei religii

Mohamed a pretins că el este vocea lui Dumnezeu, dar pentru a nu crea panică a fost extrem de precaut când a afirmat acest fapt. Timp de 3 ani, discipolii săi au format o societate secretă, iar înainte a existat o perioadă îndelungată de pregătire, în care a avut loc și revelația de pe muntele Hirah, Mecca.

Primele revelații se petreceau atunci când Mohamed era în transă și erau sub formă de versuri. Acestea au fost dezvăluite doar rudelor profetului. Aceste revelații, au constituit în cele din urmă Coranul. Fiecare cuvânt era notat de discipolii săi, pentru ca mai apoi să fie alcătuite fraze și chiar texte.

Inițial, această activitate s-a petrecut într-un mediu restrâns. Secretul lui Mohamed era deținut doar de familia acestuia, dar odată cu trecerea timpului, sute sau chiar mii de adepți ai profetului s-au strâns în jurul său. Prima apariție publică s-a petrecut în 616 și atunci a fost momentul în care părerile s-au împărțit. Unii credeau cu adevărat că Mohamed este vocea lui Dumnezeu, în timp ce alții îl contestau cu vehemență. Din cauza părerilor diferite, s-au iscat diverse lupte ideologice care s-au terminat cu vărsare de sânge.

Pentru a evita aceste nenorociri, Mohamed a plecat în exil în 622 la Medina. Această dată marchează începutul erai musulmane. Autorităţile din Mecca au fost semnalate de posibilitatea instalării unui regim bazat pe alte principii la Medina, fapt pentru care au ordonat asasinarea lui Mohamed. Pentru a evita o dramă, profetul Mohamed și-a amânat sosirea în Medina, refugiindu-se într-o peșteră întâlnită în drumul său. Până la urmă, Mohamed s-a instalat în Medina în 20 septembrie, 622 și de atunci autoritatea sa a început să crească constant.

mohamed

Islamul a început să-şi dezvolte propriile reguli și cutume, astfel s-a distins de celelalte secte aflate în zonă. Răspândirea religiei a fost relativ ușoară, fiecare trebuia să-și exprime credința în Allah și Mohamed. Mecca a fost cucerită de Mohamed și armata sa în 629, iar de atunci islamul a devenit o forță în peninsula Arabiei.

Loading...
loading...

Comentariile sunt închise.