Modificarea fundamentală a codului genetic: Oamenii sunt la un pas să ia locul Creatorului

Pentru prima dată în istorie, oamenii de știință au reușit să schimbe fundamental codul genetic al unui organism. Acestă premieră dezvoltă posibilitatea, ca în viitor, oamenii să fie capabili de a dezvolta organisme incredibil de puternice, care inițial să lupte cu bolile și în cele din urmă cu moartea.

O echipă de specialiști formată din biologi de la cele mai prestigioase universități din Anglia au reușit să modifice codul genetic al unei bacterii. În urma experimentului, bacteria a devenit rezistentă virușilor, fapt care oferă speranțe ca în viitorul apropiat să se dezvolte organisme care să fie capabile să ignore cele mai multe dintre boli.

Aceasta este prima dată când codul genetic este modificat fundamental. Crearea unul altui organism, cu un cod genetic îmbunătățit, oferă perspective mărețe cu privire la aplicarea acestei funcții biologice și asupra omului„, a declarat Farren Isaacs, profesor de biologie moleculară.

Crearea unei bacterii modificate genetic înseamnă un pas uriaș spre descoperirea cheii vieții veșnice. Organismul nou creat este mult mai puternic și se poate apăra prin metode naturale atacurilor celor mai periculoși viruși. Scopul experimentului a fost de găsirea unui leac împotriva bolilor, dar și crearea de noi materiale, care se pot folosi în medicină.

Astfel, cercetătorii au reușit să schimbe pentru prima dată regulile fundamentale ale creației. În momentul în care experimentul se va putea face la un nivel mai înalt, atunci putem spune că omul se poate transforma în creator. Organismele care vor suferi îmbunătățiri substanțiale ale genomului, vor fi scutite de degradare, dar și de cele mai comune boli din câte există pe Terra.

modificare-adn

O dată atins acest prag al evoluției, omenirea se va îndrepta spre crearea corpului perfect, care nu va mai îmbătrâni niciodată și care nu va mai fi supus morții. În aceste condiții, în doar câțiva ani probabil că se vor naște primii copii care vor fi imuni oricărei boli și poate că organismele lor nu vor experimenta moartea niciodată.

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și