Moartea lui Jim Morrison, o minciună fabricată de serviciile secrete americane

După toate probabilitățile, legendarul cântăreț de rock and roll Jim Morrison este înmormântat în cimitirul Pere Lachaise din Paris. Acest fapt nu a împiedicat ca numeroase persoane să spună că l-au văzut pe șeful formației The Doors după pretinsa sa moarte din 1971.

Împrejurările morții lui Morrison au fost destul de misterioase și încurcate. Nu este surprinzător că o întreagă recoltă de zvonuri post-mortem au apărut, susținând că sub auspiciile unor conspirații, de la cele politice la cele supranaturale, Regele șopârlă trăiește. Într-adevăr, versiunea oficială a morții lui Morrison este din unele puncte de vedere mai puțin credibilă decât miturile suprarealiste.

Oficial Morrison a decedat pe 3 iulie 1971, în urma unui atac de cord, o soartă destul de improbabilă pentru un tânăr de 27 de ani.
După cum povestește prietena sa, Pamela Courson, ea a descoperit cadavrul în cadă, dimineața când s-a trezit.
Zvonurile bizare au început să apară imediat, alimentate de faptul că ea a încercat să ascundă moartea acestuia. Ea a declarat că Morrison se odihnește într-un spital. Cu toate acestea la Paris a început să circule zvonul că Morrison a murit ca urmare a unei supradoze de cocaină într-un club de noapte.

Zvonurile susțineau că Morrison a fost dus acasă și pus în cada de baie pentru a-l resuscita Deși Courson susținea că Morrison era încă în viață, un medic parizian semnase certificatul de deces, sub numele James Morrison, poet. Sicriul a fost sigilat înainte să fie înștiințată Ambasada SUA și familia. Nu a fost efectuată autopsia.

După șase zile de la deces, managerul său a ținut a conferință de presă referitor la deces, care s-ar fi produs ca urmare a unui infarct.
Există și alte detalii neverosimile în scenariul oficial care au alimentat un folclor bizar, cum ar fi înmormântarea într-un cimitir celebru din Paris, alături de Balzac, Chopin. După așa-zisa moarte a lui Morrison, mai multe persoane au început să declare că Morrison trăiește. Ei susțin că l-au întâlnit în Paris dar și în SUA.

Loading...

Fanii acestuia au încercat, înarmați cu radiografiile dentare ale lui Morrison, să obțină deshumarea cadavrului. Tentativă eșuată.
Interpretul la clape al formației The Doors, Ray Manzarek, a declarat că dacă există cineva care să fie capabil să-și regizeze moartea, obținând un certificat de deces fals sau plătind pentru acesta vreun medic francez, și punând vreo 75 kg de nisip într-un sicriu și ștergând-o undeva pe planeta asta, atunci Jim Morrison ar fi acel cineva.

Speculațiile au devenit și mai intense ca urmare a faptului că tatăl lui Morrison lucrase pentru serviciile secrete americane și că spioni americani l-ar fi omorât pe Morrison, la Paris. Cert este faptul că CIA a dus o campanie împotriva mișcării hippie din care au făcut parte și Janis Joplin, Jimmi Hendrix, morți și ei la fel de suspect.

CIA monitoriza această mișcare deoarece unii dintre artiști deveniseră adevărați lideri de opinie. Guvernul SUA și Pentagonul nu aveau nevoie de o astfel de situație în care auditoriul, masele, primeau mesaje cu tentă socială, antirăzboi, antidiscriminare sau inegalități sociale.

Jim-Morrison

SUA, țara tuturor posibilităților, leagănul democrației și totuși, libertatea cuvântului este un drept monitorizat și redus la tăcere când discursul devine incomod. Menționăm faptul că toți trei au murit la vârsta de 27 ani. Coincidență, fatalitate sau conspirație?
La trei ani de la dispariția lui Morrison, prietena lui Pamela, a fost găsită într-un apartament, moartă.
Şocant este faptul că situația s-a repetat. Un fel de copy paste moartea lui Morisson. Coincidență, fatalitate sau conspirație?

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și