Moartea ciudată și inexplicabilă a unor vedete de talie mondială

Moartea ciudată și inexplicabilă a unor vedete de talie mondială

Se spune că moartea ne aduce liniștea. Este o afirmaţie care nu este valabilă în toate cazurile. Vă prezentăm câteva cazuri ciudate ale unor celebrităţi.

Nosferatu și blestemul polnezienilor


Friedrich Wilhelm Murnau a fost considerat un maestru al expresionismului cinematografiei germane. A murit într-un accident, în anul 1931, în Santa Barbara, California.

El este realizatorul filmului Nesferatu, vampirul, inspirat după mitul lui Dracula. Pentru că filmul a avut un succes imens, este invitat în SUA pentru a realiza filmul intitulat Tabu. O parte din filmări s-au realizat pe insula Motu Tapu din Polinezia.

Friedrich Wilhelm Murnau
Friedrich Wilhelm Murnau

Localnicii au fost nemulţumiţi de faptul că filmările s-au realizat într-un sit considerat sacru, Murnau deplasând câteva pietre pentru a sprijini camera de filmat.

La scurt timp, Murnău a murit într-un accident de mașina. S-a spus că blestemul polinezienilor și-a făcut efectul.

În anul 2015, cavoul familie Murnău din Berlin a fost profanat. Craniul lui Murnău a dispărut. Mulți susțin că cei care au profanat cavoul sunt satanişti.

Moartea Evei Peron


Eva Peron a murit la vârsta de 33 de ani, în anul 1952. A fost numită Şefa Spirituală a Naţiunii Argentiniene. După moartea sa, au fost 30 de zile de doliu în care cadavrul a fost expus la Congresul Naţiunii.

Peste două milioane de persoane i-au adus omagiu. În anul 1955, Juan Peron, soțul sau și preşedinte al Argentinei, pierde puterea. Comando condus de Carlos de Moori Koening preia puterea. Se decide că Eva Peron să fie deshumata, iar soldaţii au urinat pe cadavrul ei. Vreme de câteva luni, sicriul ei a fost abandonat pe o stradă din capitală.

Ca un simbol al puterii absolute, Koening decide ca sicriul să fie expus în biroul său. În anul 1957, rămășițele pământeşti ale Evei Peron ajung la Milano, în Cimitirul Central, unde sunt reinhumate.

Eva Peron
Eva Peron

În anul 1970, cadavrul ajunge la Madrid, la reşedinţa soțului său. Acesta, împreuna cu cea de a treia soție, decid să păstreze cadavrul pe o masă în sufragerie. Cadavrul se prezentă în bune condiții, cu excepția faptului că avea nasul rupt și un deget lipsa.

În anul 1974, cea de a treia soție a lui Peron, Isabel, ajunge preşedinte al Argentinei și hotărăşte repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale Evei în Argentina. Cadavrul Evitei a fost înhumat într-un adevărat buncăr, pentru a nu mai există posibilitatea profanării.

Cadavrul lui Charlie Chaplin furat


Charlie Chaplin a fost unul dintre cei mai mari actori ai lume. La doi ani după moartea sa, în anul 1978, cadavrul său a dispărut din cimitir. Infractorii au cerut familiei 600000 de dolari. Familia a refuzat aceasta plată și a anunțat poliția.

Charlie Chaplin
Charlie Chaplin

A urmat o amplă operațiune pentru prinderea hoţilor. Misiunea a fost încununată de succes. Hoții au fost prinși și cadavrul recuperat.

Cum este să judeci un cadavru? Imposibil, ați spune mulți dintre dumneavoastră. Cu toate acestea, o astfel de situație s-a întâmplat. Farmosus a fost papa până în anul 896. După moartea sa, Papa Ştefan al VI-lea a decis să-l judece pentru crimele comise. Cadavrul a fost suit pe un tron și judecat. Evenimentul este cunoscut în istorie sub numele de Sinodul mortului.

Lady Di, îngropată în locurile copilăriei


Ar fi putut fi înmormântată în cavoul regal al monarhilor britanici, însă Lady Di, la cererea familiei Spencer a fost înmormântată pe proprietatea deținută de familia sa, la Althorp Park.

Cavoul se găsește pe o insulă înconjurată de un lac artificial. Prințesa odihneşte alături de tatăl său care a murit în anul 1992.

A iubit atât de mult această proprietate, încât familia Spencer a hotărât să fie înmormântată departe de ochii curioșilor, într-o locație în care a copilărit, în apropiere de Cambridge. Accesul publicului este interzis. Pentru a ajunge la mormânt trebuie să străbați lacul cu ajutorul unei bărci. Numai membrii familiei regale pot vizita mormântul.

Prințesa Diana
Prințesa Diana

Cu toate acestea, au fost patru tentative ale unor indivizi de a ajunge la mormânt. Fratele prințesei a pus la punct un sistem de supraveghere care nu permite intrarea în mod fraudulos.

Fostul ei soț, prințul Charles a dorit ca Lady Di să fie înmormântată la castelul Windsor, însă regina s-a opus. Familia Spencer a luat hotărârea de a o înhuma într-un loc pe care l-a iubit mult.

Elvis Presley și brățara


În 16 august 1977, Elvis Presley murea la vârsta de 42 de ani. Regele, așa cum era numit, a fost înmormântat la proprietatea sa, Graceland.

Ca să poți să vizitezi mormântul, trebuie să cumperi o brățară care costă 29 de dolari. Soția marelui cântăreț, dar și fiica sa au motivat că toți acești bani sunt direcționați la întreținerea proprietății. Anual, sunt peste 500000 de vizitatori.

Elvis Presley
Elvis Presley

Unele celebrități au fost excentrice toată viața, iar familiile lor au hotărât ca și după moarte aceștia să aibă parte de acest lucru.

Moartea lui Frank Sinatra


Celebrul cântăreț Frank Sinatra a avut o legătură strânsă cu bătrânul Jack. Familia i-a pus în sicriu o sticlă de whisky Jack Daniels, un pachet de țigări Camel și câteva monede ca să poată dea un telefon din lumea celor drepți.

Moartea lui Salvador Dali


Celebrul pictor Salvador Dali a fost un excentric care a rămas în memoria publicului nu numai prin pictură, dar și prin faimoasa sa mustață. Mormântul său se află într-un muzeu din Spania.

Salvador Dali
Salvador Dali

La 30 de ani de la moartea sa, el a fost deshumat ca urmare a unei decizii a tribunalului spaniol pentru a se stabili paternitatea într-un proces. Celebra sa mustață era intactă după 30 de ani.

BOB MARLEY, o moarte învăluită în mister


Daily Star a publicat în 27 august 2018, un articol despre moartea marelui cântăreț Bob Marley. După o luptă de patru ani cu o formă de cancer extrem de agresivă, Marley a murit la vârsta de 36 de ani, în anul 1981. Marley a fost o legendă a muzicii reggae.

În anul 1977, a fost diagnosticat cu o formă de cancer la o unghie, o tumoră care s-a întins la toată laba piciorului. Medicii i-au propus în prima fază a bolii să-i amputeze un deget. El a refuzat, fiind un adept al credinței rastafariene, care susține că trupul uman este un templu, iar amputarea iese din discuție.

În septembrie 1980, în timpul unui spectacol, se prăbușește pe scenă. Urmează un tratament controversat în Germania După opt luni de tratament fără succes, se hotărăște să se întoarcă în Jamaica. În avion, starea lui s-a agravat atât de tare, încât a fost obligat să aterizeze la Miami, unde a fost internat. A murit pe 11 mai 1981. A fost îngropat în Jamaica, alături de chitara sa.

Moartea sa revine în actualitate, datorită unui interviu pe care l-a acordat pe patul de spital Bill Oxley, 79 de ani, fost agent CIA. Oxley a declarat că a participat la 17 asasinate instrumentate de CIA. Printre acestea și cel care l-a avut ca victimă pe Marley. Oxley a fost agent CIA timp de 29 de ani și a fost implicat în asasinarea unor personalități care erau considerate un pericol pentru SUA.

Marley a fost un activist politic care devenise incomod pentru autoritățile americane. Conform declarației lui Oxley, Marley trebuia lichidat.
Ca prin urechile acului, Marley a scăpat cu viață în anul 1976, atunci când trei necunoscuți înarmați au intrat în locuința sa din Hope Roade, Jamaica.

BOB MARLEY
BOB MARLEY

În anul 1977, Oxley se prezintă la reședința cântărețului din Blue Montaine, sub o identitate falsă și anume aceea de fotograf la New York Time.

Ședința foto a decurs foarte bine, iar la sfârșitul ei, Oxley îi oferă un dar, o pereche de cizme Converse All Stars, numărul 10. În momentul în care Marley a probat o gheată, a scos un sunet profund. Închizătoarea de la gheată era contaminată cu un virus.

Cu un cinism ieșit din comun, Oxley a ținut legătura cu Marley până în momentul morții acestuia, încurajându-l că tratamentul pe care îl face va fi un succes.

În anul 2013, fiul lui Marley, Ziggy, declara că este convins că tatăl său a fost asasinat. Această tehnică de asasinat a fost utilizată și asupra liderului cubanez Fidel Castro. Se spune că CIA a avut 639 de încercări de asasinat, printre care și infectarea cu o substanță chimică extrem de periculoasă a costumului de scafandru al acestuia. Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, reușind să evite toate tentativele de asasinat puse la cale de CIA.

loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)