Mistere

MOAIS, MISTERUL STATUELOR CARE AU VENIT SINGURE PE JOS

Istoria vechii civilizații de pe Insula Paștelui este una fabuloasă și misterioasă. Istoria începe odată cu migrarea unei populații albe, de factură cert europoidă. Această afirmație se bazează pe faptul că populația de azi, de pe insulă, în ciuda metișizării polineziene, a păstrat trăsături europene.

Se spune că primii oameni de pe această insulă au fost de origine atlantă. Ei mai erau numiți orejones, adică urechi lungi, pentru că-și lungeau în mod artificial urechile prin agățarea unor greutăți.

Ei considerau că Insula Paștelui era buricul pământului. Descoperiri arheologice recente au demonstrat faptul că pascuanii, băștinașii de pe insulă, sunt de origine preincașă.

Au fost descoperite mai multe statuete care sunt asemănătoare cu cele descoperite în sit-urile incașe. Statuetele erau utilizate în ritualuri închinate Soarelui.

Ritualul presupunea ca aceste statuete să fie omorâte. Toate acestea au o gaură în dreptul inimii.
A urmat o perioadă grea pentru această populație. Invazia polinezilor pe insulă a făcut ca o mare parte din această populație să dispară, mulți au fost omorâți, alții au fost luați sclavi.

O molimă a făcut ca numai 110 persoane să se salveze și să încerce reconstrucția vieții lor. După anul 1864, misionarii bigoți care au ajuns pe insulă au interzis canibalismul și manifestările de cult ale insularilor.

loading...

Misionarii au ars tăblițele rongo-rongo, numite de pascuani și tăblițele care vorbesc, pe care erau înscrise istoria și secretul acestei atât de interesante comunități.

De la cultul Soarelui, pascuanii au trecut la un nou cult, cel al oamenilor-păsări și implicit al statuilor Moais. Noi simboluri își fac apariția, păsări cu ciocul coroiat, ochi plânși sau bărci din stuf cu doi lopătari și sunt gravate peste simbolul solar.

Statuile din insulă variază în înălțime, cele mai mari ating înălțimea de 21 de metri. Statuile erau așezate pe un soclu, numit ahu, li se puneau pălării confecționate din tuf vulcanic roșcat, după care li se sculptau orificiile în care se puneau ochi din coral și obsidian.

Pentru occidentali rămâne un mister modul cum au fost transportate statuile. Pentru băștinași lucrurile sunt mult mai simple. Ei susțin că statuile au venit singure pe jos.

Există legende pascuane care susțin că statuile au venit din cer, aduse de zeii albi, care le dirijau cu o baghetă care împrăștia o rază roșie.

MOAIS - MOAIS, MISTERUL STATUELOR CARE AU VENIT SINGURE PE JOS

Pe insulă există peste 1400 de statui așezate cu fața către interiorul insulei și privesc către o piramidă.
O teorie deosebit de interesantă a fost lansată de unii cercetători care au asimilat aceste statui cu niște pile așezate pe liniile Ley, care extrăgeau energii terestre și le transmiteau mai departe către un releu de putere, poate direct către altă planetă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top