The news is by your side.

Mituri si adevaruri despre laptele de capra

0

Economia de piață, dar și manipularea opiniei publice pentru a face cât mai mult profit, i-au împins pe producători să implementeze ideea cum că laptele de capră nu are colesterol. Această tendință îi împinge pe cumpărători să renunțe din a mai consuma laptele de vacă în pofida celui de capră.

Studiile recente au arătat că laptele de capră are numeroase beneficii asupra sănătății, printre care și reducerea depozitelor de colesterol, dar este imposibil, din punct de vedere biologic, ca să nu conțină colesterol. Colesterolul este un alcool organic, sterol, identificat în membrana celulară și în țesuturile organismului și transportat în sânge. De regulă, el nu se absoarbe prin alimentație, ci se sintetizează în organismul animal. Se concentrează la nivelul ficatului, măduvei spinării, a creierului dar și la nivelul plăcii de aterom, conducând la ateroscleroză. În acest fel, animalele precum caprele, vacile sau oile își lasă amprenta colesterolului în lapte. De exemplu, o cană de lapte de capră conține 27 mg de colesterol, în timp ce o bucată de brânză de capră conține 80 mg de colesterol.

De unde mitul că laptele de capră nu conține colesterol?

Acest mit s-a născut în urma proprietăților pe care le conține laptele de capră. Acesta este bogat în trigliceride cu lanț mediu, care au capacitatea de a produce energie fără a genera depozite de grăsime în organismul uman. Laptele de capră abundă în acest tip de grăsimi sănătoase și mai au și abilitatea de a dizolva depozitele de colesterol din organismul uman. Producătorii de alimente din laptele de capră au dus la extrem această proprietate și prezintă acum produsele ca fiind fără colesterol. Ideea este total greșită pentru că după cum am menționat anterior nu este același lucru între un produs fără colesterol și unul care conține, dar îl și reduce.

Este pur și simplu vorba despre marketing mincinos și încercarea distorsionării opiniei publice despre mitul colesterolului, mai ales că în prezent s-a organizat o întrega isterie asupra mâncatului sănătos.

De ce este sănătos să consumăm lapte de capră?

Odată lămurit aspectul conținutului de colesterol, laptele de capră este un produs sănătos care aduce numai beneficii sănătății omului. Efectele secundare sunt aproape nule în comparație cu cele pe care le produce consumul laptelui de vacă.

lapte-de-capra-400x250 Mituri si adevaruri despre laptele de capra

1. Laptele de capră este un antiinflamator natural. Ultimele cercetări din domeniu sugerează că persoanele care suferă de inflamații intestinale să înceapă să consume lapte de capră din abundență. El este un antiinflamator natural și ajută organismul să se regenereze.

2. Agent metabolic. Studiile recente au asociat consumul de lapte de capra cu o capacitate crescută de metabolizare a fierului şi cuprului.

3. Cercetătorii de la Universitatea din Granada au evidenţiat faptul că laptele de capra are caseina, fiind astfel destul de asemănător celui uman.

4. Are un conţinut scăzut de grăsimi. Laptele de capra este o opţiune excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate.

5. Are mai puţină lactoza decât laptele de vacă, ceea ce îl face mai uşor digerabil şi chiar tolerabil pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză.

6. Aport ridicat de calciu. Laptele de capra oferă organismului calciu într-o proporţie la fel de mare, dar şi triptofan. Iar reacţiile adverse sunt mult mai puţine.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și