MITURI DESPRE CORPUL UMAN

MITURI DESPRE CORPUL UMAN

Mai mulți cercetători americani au publicat un studiu în care de-a lungul timpului, șase afirmații despre corpul uman considerate adevărate, s-au dovedit a fi false, simple mituri. Vă prezentăm câteva pasaje din acest studiu.

Mitul nr. 1. Amprenta digitală este unică

De sute de ani, amprenta digitală joacă un rol primordial în anchetele medico-legale. În anul 1888, medicul scoțian Henry Faulds susținea că fiecare persoană are o amprentă unică.

În anul 2005, Simone Cole, criminolog la Universitatea California, a publicat un studiu în care a prezentat 22 de cazuri în care s-au înregistrat erori. Cele 22 de persoane au fost condamnate pentru crimă, fără să fi fost implicate, numai pentru faptul că amprenta lor digitală era identică cu cea descoperită la locul faptei.

Simone Cole le considere mari erori ale sistemului judiciar american. În prezent, a declarat Cole, nu avem posibilitatea de a demonstra că fiecare persoană are o amprentă digitală unică.

Mitul nr.2. Omul are cinci simțuri

Aristotel scria în anul 350 î.Hr., despre cele cinci simțuri pe care le are omul, respectiv, văzul, auzul, gustul, mirosul și simțul tactil. În prezent, specialiștii au estimat că omul posedă între 22 și 33 de simțuri. La cele cinci se adaugă, simțul echilibrului, al mișcării, al temperaturii, al durerii, al setei, intuiției, dar și cel al comunicării cu morții.

Mitul nr.3. Unghiile și părul cresc după moarte

Mult timp s-a crezut că unghiile și părul cresc și după moarte. Studiile recente au relevat că este vorba despre un mit. Pentru a se realiza acest lucru este nevoie ca organismul să producă celule noi, ceea ce este imposibil.

Loading...

După moarte, pielea, prin deshidratare devine rigidă și suferă fenomenul de retragere, care conduce la iluzia că unghiile sau părul au crescut.

Mitul nr.4. Să nu trezești un somnambul

Peste 7% din populația lumii suferă de somnambulism. Credința că nu trebuie să trezești un somnambul vine din timpurile îndepărtate, când se credea că sufletul părăsește corpul în perioada de somnambulism. Somnambulul era considerat un fel de zombi.

Cel mai indicat lucru pe care trebuie să-l facem în acest caz, este să readucem în pat persoana în cauză.

Mitul nr.5. Căldura corpului iese prin cap

Această falsă teorie a fost lansată în anul 1950, când s-a realizat un studiu asupra soldaților care efectuau misiuni în zonele polare.

Atunci s-a spus că unii soldați au murit din cauza frigului pentru că aceasta iese prin cap.

Studiile recente au infirmat această ipoteză. Capul reprezintă doar 7% din suprafața corporală.

 

rp_corpul-uman.jpg

Mitul nr.6. Articulații duble în organismul uman

Faptul că anumite persoane pot efectua anumite mișcări cu degetele sau picioarele, i-au făcut pe mulți să considere că aceste persoane au articulații duble.

Studiile au relevat că peste 10% din populația mondială are capacitatea numită hipermobilitate. Aceasta este determinată de forma oaselor.

loading...

Related posts