Descopera

Mit si adevar despre consumul de apa

Apa este elementul principal care susține viața. De asemenea, apa este un aliment vital pentru menținerea sănătății, însă de-a lungul timpului s-au inventat diverse teorii care susțin sau neagă consumul de apă.

Așadar, cu toții cunoaștem mai multe mituri despre apă, dar cât de adevărate sunt acestea?

Consumul apei ajută la menținerea umidității pielii. Acest mit este unul fals, pentru că consumul de apă potabilă nu are nicio legătură cu elasticitatea pielii. Nivelul de umiditate al pielii nu este influențat de consumul de apă, ci de factorii externi, cum ar fi îngrijirea pielii, mediul, numărul de glande sebacee şi felul în care sebumul produs de acestea influenţează aspectul pielii. Apa consumată ajunge în epiderm, stratul superior al pielii.

Consumul unei cantităţi mari de apă suprima pofta de mâncare. Și acest mit este fals pentru că o hidratare corectă nu va ține de foame, ci doar ajută organismul să funcționeze corect. Consumul de alimente care au un conţinut ridicat de apă, cum ar fi fructe, legume, supe şi cereale, ajuta la instalarea mult mai rapidă a senzaţiei de saţietate.

apa pet - Mit si adevar despre consumul de apa

Când unei persoane îi este sete înseamnă că e deshidratată! Fals. Senzația de sete este declanşată atunci când concentraţia de particule solide din sânge creşte cu 2%. Deshidratarea are loc când concentraţia de particule solide din sânge creşte cu peste 5%. Deci senzația de sete este declanșată precum un sistem de alarmă care precedă deshidratării.

Apa ajută la pierderea greutății. Este oarecum adevărat, pentru că apa nu sporește pierderea în greutate ci doar ajută în curele de slăbire înlocuind alte lichide cu putere calorică. Apa, în special servită rece, poate juca un rol important în stimularea metabolismului. Astfel, consumul apei poate să sporească procesul metabolismului de a pierdere în greutate.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top