Misterul umanoizilor zburatori

0

De-a  lungul secolelor au fost semnalate cazuri de monştri şi de creaturi ciudate de tot felul.

Începând cu animalele asemănătoare dinozaurilor şi până la zâne sau corcituri stranii ca diavolul din Jersey pare să nu existe nici o limită a varietăţii de creaturi misterioase pe care oamenii pretind că le-au văzut în carne şi oase.

Una din cele mai misterioase apariţii (de altfel, destul de rare) este cea a umanoizilor zburători. Umanoizi pentru că, per ansamblu, în afara faptului că au aripi, arata asemenea nouă. De cele mai multe ori aceste creaturi ciudate nu sunt considerate a fi  nici îngeri, nici diavoli (aşa cum au fost prezentate în trecut ca fiinţe umane înzestrate cu aripi), ci altceva. Ceva destul de neobişnuit.

Omul păianjen din Brooklyn

Cu 100 de ani în urmă, un bărbat numit W.H. Smith a povestit ziariştilor de la NY Sun ca a văzut o creatură umană înaripată care zbura deasupra cartierului  Brooklyn din New York pe 18 septembrie 1877. După trei ani, în Coney Island Brooklyn, s-au înregistrat mai multe sesizări în legătură cu un bărbat cu aripi de liliac care zbura la aproximativ 304 metri deasupra solului. Martorii au povestit ziarului New York Times că bărbatul zbură spre coasta oraşului New Jersey, iar pe faţa lui se citea cruzime şi hotărâre.

Îngerul fără aripi

Este uşor să respingi asemenea apariţii ca fiind păsări neidentificate sau himere provocate de consumul de alcool atunci când o persoană sau două le raportează. Dar, atunci când circa 240 de persoane afirma că au văzut acelaşi lucru, este mult mai dificil să le pui la îndoială. O asemenea apariţie a avut loc timp de câteva zile din iunie în localitatea Voltana din Spania. Relatările au descris o femeie îmbrăcată în alb care zbura prin aer fără aripi. Uneori femeia zbura împotriva vântului, iar o femeie a afirmat că ar fi auzit-o cântând când trecea pe deasupra capului ei.

Robotul zburător

Era iarnă lui 1936, în regiunea Pavlodar din Kazakhstan, în fosta URSS, când s-a produs această apariţie. Doamna E.E. Loznaya avea 15 ani când, într-o zi, în timp ce mergea spre şcoală pe un drum liniştit, i-a atras atenţia o fiinţă stranie de deasupra ei. Pe cer zbură repede o creatură asemănătoare unui om îmbrăcată în negru. în ciuda vitezei fata a putut să-l vadă şi să-l descrie în amănunt. Era de înălţime medie, iar hainele lui negre îl acopereau în întregime că o salopetă, a povestit fata. Făcea un zgomot asurzitor şi i s-a părut că poartă un fel de cască. În loc de faţă avea o suprafaţă neagră, iar în spate avea un fel de rucsac.

Alte legende din fostul spaţiu sovietic

Au existat legende despre omul zburător în Uniunea Sovietică, dar nu că cea prezentată mai sus. Vânătorii din munţii Sikhote de lângă Vladivostok pretind că au dat peste urme ale unui om desculţ care sfârşeau brusc că şi cum acesta şi-ar fi luat zborul. O asemenea creatură a fost văzută de scriitorul V.K. Arsenyev în iulie 1908. Am văzut urmă pe cărare care semăna foarte mult cu urma lui. Apoi ceva a ţâşnit în apropiere, tropăind prin tufişuri. Imediat m-am oprit, am luat o piatră şi am aruncat-o spre animal. Apoi ceva neaşteptat s-a întâmplat: am auzit fâlfâitul aripilor. Ceva mare şi negru s-a ridicat din ceaţă şi a zburat peste râu.

Oamenii-pasare brazilieni

La începutul anilor ’50 un cuplul făcea plimbarea de seară în apropierea casei lor de lângă mare, în oraşul  Pelotas din Brazilia, când două umbre care se deplasau rapid le-au tăiat calea. Cei doi s-au uitat în sus să vadă creaturile pe care, la început, le-au crezut a fi două păsări enorme ce zburau la 9,144 metri de pământ.

9471 - Misterul umanoizilor zburatori

Era evident că nu erau păsări când au coborât vertical şi au aterizat în apropierea cuplului. Era limpede că arătau ca nişte oameni  de aproximativ 1,82 metri. Dându-şi seama că sunt urmăriţi de către cuplu, cei doi oameni-pasare s-au cuibărit strâns la pământ ca şi cum ar fi vrut să se ascundă.  La insistenţele femeii cuplul a plecat de acolo cât de repede posibil.

Esoterism.ro

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și