Misterul Triunghiului Morții din Marea Neagră

Misterul Triunghiului Morții din Marea Neagră

În ultimii ani mai multe evenimente inexplicabile s-au petrecut în Marea Neagră. De la anomalii magnetice inexplicabile și până la dispariția unor nave sau avioane, aceste fenomene au atras atenția oamenilor de știință și astfel plasează Marea Neagră în zona locurilor misterioase de pe Terra.

Potrivit ultimelor rapoarte, în Marea Neagră s-a dezvoltat un loc comparabil cu Triunghiul Bermudelor, în care se petrec din ce în ce mai multe fenomene bizare. Potrivit oamenilor de știință, acestTriunghi al Morții” este în permanentă mișcare, ceea ce îl face extrem de greu de localizat. Măsurătorile actuale indică faptul că această suprafață se întinde pe o distanță de aproximativ 8-10 kilometri pătrați.

Povestea acestui triunghi al morții începe undeva prin secolul XIII, când diverse vase erau pur și simplu înghițite de apa Mării Negre. Pentru că fenomenul era unul dramatic, marinarii din vremea respectivă se fereau de furia mării. Mărturiile din vremea respectivă au creat o impresionantă legendă despre ceea ce înseamnă acest triunghi al morții.

Anii au trecut și aceste evenimente au fost date uitării sau pur și simplu s-au transformat în simple legende. Până în 1944, când a dispărut crucişătorului Tiolkovski, la sud de Crimeea, toată lumea uitase despre legenda Triunghiului Morții. În plină zi, un vapor de dimensiuni impresionate a dispărut pur și simplu și nimeni nu își putea explica de ce.

La numai câteva zile distantă, un al fenomen straniu s-a abătut asupra Armatei Roșii pentru că cinci avioane militare au fost înghițite de Marea Neagră. Nu s-a mai găsit nicio urmă și bineînțeles că evenimentul a fost pus sub ștanțatop secret”.

Diverse surse pretind că şi nava, şi aparatele de zbor ar fi fost înghiţite de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, descriere asemănătoare celei făcute de piloţii supravieţuitori din Triunghiul Bermudelor.

Loading...

Coincidenţele merg însă şi mai departe, deoarece, potrivit canalului de televiziune american ABC, atât în Triunghiul Bermudelor (între Bermude, Puerto Rico şi Miami), cât şi în “Triunghiul Morţii” din Marea Neagră s-a observat un foc de gheață care iese din apă și care degajă o ceață densă care atrage orice obiect care se află în zonă.

Şirul dispariţiilor din Marea Neagră a mai inclus, în 1990, un avion particular grecesc, dar şi personalul de pe o platformă petroliferă rusească, un an mai târziu. Platforma a fost găsită şi recuperată la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viaţă la bord şi fără niciun indiciu legat de soarta celor 80 de oameni care o populaseră.

Asemenea întâmplări, ca şi legendele care circulă pe seama “Triunghiului Morţii” i-au determinat pe pescari să vorbească despre “apa blestemată”, iar pe specialiştii militari ai ţărilor riverane să caute posibile explicaţii. De altfel, cercetătorii de la Institutul particular “Terra” din Bucureşti speră să realizeze, cu concursul Armatei, o hartă românească a zonelor care prezintă anomalii magnetice.

triunghiul-bermudelorDe cealaltă parte, mărturiile foștilor soldați ai URSS sunt de-a dreptul șocante. Ei au povestit despre anumite submarine cu forme rotunde, care circulau pe fundul Mării Negre și care se făceau vinovate de anomaliile întâlnite în diverse zone.

Nimeni nu poate preciza ceea ce se întâmplă în Triunghiul Morții, dar este cert faptul că fenomenul întâlnit în Triunghiul Bermudelor se regăseşte într-o formă sau alta și în Marea Neagră.

loading...

Related posts