Misterul triunghiului morții de la Sulina

În Marea Neagră, în imediata apropiere a Insulei Șerpilor, aflat la 45 km nord-vest de Sulina, se află un adevărat Triunghi al Bermudelor. Deși zona este cunoscută încă din Evul Mediu, puțini au auzit despre acest triunghi, supranumit al morții.

Turcii au făcut primele relatări despre această zonă stranie, denumită de ei vârtejul morții. Nenumărate povestiri relatează despre dispariții surprinzătoare, din apele liniștite, în plină zi.

Surprinzătoare sunt și povestirile rusești din secolele XIII-XIV care relatează despre un vârtej alb, care târa la fundul mării corăbii și chiar mici insule. Relatările sunt făcute de către persoane care cu greu au scăpat cu viață din astfel de situații. Studiind cu atenție aceste fenomene, cercetătorii au ajuns la concluzia că există o suprafață de 8-10 km, relativ triunghiulară, în care se manifestă o formă stranie de magnetism, mult modificat față de cel considerat normal.

Cercetătorii ruși și ucraineni au ajuns la concluzia că falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră, se deschide de la o fracțiune de secundă până la câteva minute. Această anomalie magnetică se deplasează lent prin zona Mării Negre, și la ora actuală, se deplasează către litoralul românesc, mai precis spre Sulina.

Pescarii români și bulgari din zona de coastă ocoleau de multă vreme acea regiune, deoarece existau anumite legende și superstiții că acolo este apă blestemată. Presa grecească din Atena atrăgea atenția că este necesar ca oficialitățile române să precizeze clar care sunt coordonatele acestei forme, pentru a evita anumite dezastre.

Să nu uităm că un avion grecesc privat, a dispărut în această zonă. Oficialii ruși susțin că o dată la două zile, acest misterios fenomen se produce. Și aici se emite ipoteza că aceste anomalii ar putea fi porți către lumi paralele, care se deschid doar în anumite momente.

Loading...

Una dintre cele mai surprinzătoare dispariții este cea petrecută în 1991, a 80 de oameni care lucrau pe o platformă marină rusească de extracție a petrolului. Platforma era legată prin stație de baza de la țărm, cu care era stabilit un protocol de comunicare zilnic.
Într-o zi, fără nici un SOS, platforma a rămas mută la toate încercările de stabilire a contactului.

După câteva ore, baza a alertat poliția de coastă, o escadrilă militară a făcut o recunoaștere și platforma a fost descoperită la 50 km distanță de locul inițial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viață la bord și fără niciun indiciu care să lămurească misterul dispariției echipei tehnice. Platforma arăta de parcă cei 80 de oameni o părăsiseră în grabă, fără să-și ia niciun fel de bagaje, fără să strângă sau să facă curat pe mesele unde au mâncat.

La ora actuală armata ucraineană studiază cu mare atenție această falie magnetică ce se deplasează lent, din zona lor, către apele teritoriale românești, respectiv Sulina. Atunci, studierea ei va reveni oficialităților românești. În prima fază a naufragiului, marea începe să clocotească și din valurile devenite albe la culoare se degajă o ceață care amețește navigatorii.

Apariția acestei neguri este declanșatoare unui dezastru. Ea s-a produs și la intrarea în Sinaia, pe șoseaua Ploiești-Brașov. Acolo unii șoferii auto sunt dezorientați, nemaifiind siguri de limitele șoselei, dar manifestând și o alterare a conștiinței. În triunghiul Bermudelor al Mării Negre, fenomenul, care duce la naufragiu de cele mai multe ori, începe brusc, fără existența unor semnale de avertizare și se termină în același mod, brusc.

S-a mai observat că generatorii vaselor nu-și întrerup activitatea dar energia electrică produsă nu ajunge la consumator fiind preluată de o forță nevăzută. S-au înregistrat situații în care nu s-a ajuns la naufragiu dar vasul a fost cuprins de o trepidație majoră care poate dura câteva minute, timp în care instrumentele de la bord sunt date peste cap.

triunghiul mortii

Un alt fenomen exotic înregistrat în această zonă, face parte din ceea ce se numește apariții. O asemenea apariție s-a produs în 1912.
Fregata Cozia aflată la 90 de mile de țărm, naviga în plină zi. Deodată întreg personalul navigant a văzut un vas bulgăresc, denumit Țarul Boris. Viziunea a durat 30 de minute, însă vasul respectiv în acel timp se afla în portul Varna. Mai important în această cazuistică este faptul că Mircea Eliade în nuvela Strada Mântuleasa, introduce un episod în care pilotul Darvari dispare cu avion cu tot tocmai în acest triunghi. Eliade a dat dovadă de o mare intuiție, localizând foarte bine zona.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și