The news is by your side.

Misterul şurubului, descoperit în China, cu o vechime de 300 milioane de ani

Conform rapoartelor oficiale, emise de autorităţile din China, în 2002 a fost realizată o descoperire impresionantă, care ar putea deschide o uşă importantă din istoria omenirii. Este vorba despre un şurub, cu o vechime de peste 300 milioane de ani, care ridică numeroase semne de întrebare cu privire la originea sa.

Șurubul Lanzhou, botezat după locul unde a fost descoperit în 2002, este un artefact straniu. Are o vechime de peste 300 de milioane de ani. Mărimea sa este de doar 6 pe 8 cm, cu o greutate de doar 466 grame, şurubul a stârnit curiozitatea celor mai mulţi arheologi din lumea întreagă.

A fost descoperit din pură întâmplare în mijlocul unei pietre. Roca respectivă a atras atenţia prin forma şi culoare sa ciudată. A fost dusă la un laborator specializat pentru a fi analizată. Acolo nu s-a putut stabili compoziţia sa şi nici locul de unde putea să provină. Cercetătorii au putut să stabilească faptul că are o vechime de cel puţin 300 de milioane de ani şi pentru continuarea testelor au spart-o. Atunci a ieşit la iveală ciudatul şurub.

Interesant este faptul că şurubul se află într-o stare foarte bună, chiar şi filetul acestuia este perfect de parcă ar fi fost fabricat doar cu câţiva ani în urmă. Oamenii de ştiinţă au fost uimiţi de misterioasa descoperire şi pe baza rapoartelor preliminare au dezvoltat mai multe teorii, care să explice originea artefactului.

Mulţi specialişti au fost de părere că şurubul Lanzhou este mărturia unei civilizaţii antice care a trăit pe Terra în trecutul îndepărtat. Această civilizaţie misterioasă ar fi atins un nivel tehnologic extrem de avansat, motiv pentru care şurubul antic ar fi putu să provină de atunci.

Singura problemă este că laboratorul de analize nu a putut identifica toate materialele din care a fost fabricat şurubul, iar piatra în care a fost descoperit pare să nu fie de pe Terra. Din acest motiv s-a născut o altă teorie prin se crede că şurubul Lanzhou provine de pe o altă planetă. Este posibil ca el să fi fost adus pe Terra de către un meteorit cu zeci sau sute de mii de ani în urmă.

Surub Lanzhou

Veridicitatea acestei teorii este contrazisă de faptul că astfel de şuruburi antice, cu vechimi de peste 300 de milioane de ani, au mai fost descoperite şi în alte părţi ale globului.

De exemplu, în anii ’90, în Rusia, s-a descoperit un şurub asemănător cu cel din China, cu aceeaşi vechime. Materialele din care fusese fabricat nu au putut fi identificate, motiv pentru care a fost plasat în sfera obiectelor misterioase. Şi atunci, care să fie adevărata origine a acestor artefacte cu adevărat inexplicabile?

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și