Misterul soldatilor fantoma de pe Dealul Lunganilor din Iasi

Misterul soldatilor fantoma de pe Dealul Lunganilor din Iasi

Înțara de dincolo de negură„, așa cum a numit Mihail Sadoveanu Moldova, misterele cât și faptele bizare sau paranormale nu încetează să uimească o lume întreagă.

În zona în care există satele Lungani şi Brăeşti, din judeţul Iaşi, se regăsește Dealul Lunganilor. Aceste deal nu este unul ca oricare altul pentru că poartă amprenta istorică a celor două războaie mondiale și întreaga suferință a miilor de soldați care și-au dat viața pentru un scop discutabil.

În 1917, peste 1000 de soldați au murit de tifos chiar pe Dealul Lunganilor, unde au fost și îngropați într-o imensă groapă comună. În cel de-Al Doilea Război Mondial au murit alte mii de soldați romani în momentul în care s-a rupt frontul.

De asemenea, cadavrele au fost îngropate în alte gropi comune. Cei mai mulți dintre morți au fost găsiți în timpul lucrărilor agrare și au fost înmormântați creștinește, dar se pare că nu a fost suficient pentru că spiritele soldaților români căzuţi la datorie își fac apariția de foarte multe ori într-un an. Astfel, Dealul Lunganilor s-a transformat într-un loc plin de mister, chiar paranormal, unde diverse evenimente inexplicabile se petrec.

Localnicii din satele adiacente dealului sunt martorii acestor evenimente. Uneori, seara, se pot observa diverse lumini, care apar din senin, chiar în vârful dealului. Privite cu atenție acestea sunt de-a dreptul bizare pentru că reflectă silueta soldaților de odinioară. De nenumărate ori, localnicii au organizat misiuni de recunoaștere, dar atunci când se apropiau prea mult de luminile paranormale, acestea dispăreau fără urmă.

Un alt loc unde evenimentele bizare se petrec este drumul care duce spre Sarca. Chiar la intersecția unde se apucă spre Crucea, au fost zărite de nenumărate ori siluetele soldaților din cele două războaie mondiale.

Aceștia fie că marșau, se odihneau sau chiar dansau. Mai mult de atât, localnicii au auzit și vocile soldaților care plângeau de suferința pe care a adus-o boala sau moartea.

Dealul LunganilorChiar dacă în secolul trecut oamenii se speriau de fenomenele inexplicabile care se petreceau pe Dealul Lunganilor, odată cu trecerea timpului, aceste fapte paranormale au devenit o normalitate.

În ziua de astăzi martorii oculari vorbesc despre aceste evenimente ca și cum ar fi o normalitate. Singura problemă a localnicilor este că autoritățile locale nu deshumează cadavrele rămase în gropile comune pentru a le înmormânta creștinește si astfel soldații fantomă să-și găsească liniștea pentru totdeauna.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>