Descopera

Misterul Sfinxului şi formarea “Primului” Timp

0views

Între labele de leu ale Sfinxului de la Gizeh, privind spre răsărit, se află o lespede din piatră pe care stă scris – Acesta este Locul Splendid al Primului Timp. Misteriosul Prim Timp, sau Zep Tepi, era o expresie pe care vechii egipteni o foloseau pentru a face referire la începuturile timpului. În mitologia lor, Zep Tepi era marcat de înălțarea movilei primordiale din apele oceanului și aterizarea păsării Phoenix pe ea.

Conform mitologiei egiptene, Phoenixul a sosit pentru a marca nașterea unei noi ere. Pentru egipteni, Phoenix era simbolul ciclului shotic, de 1460 de ani. Începutul ciclului avea o mare importanță pentru egipteni. La începutul ciclului, cercetătorul Robert Bauval a constatat că deasupra cursului Nil era dispusă Cale Lactee. Ele se reflectau una în cealaltă. Calea Lactee avea semnificația de calea sufletelor.

Sfinxul întruchipează cele patru constelații cardinale ale zodiacului, cele patru colțuri ale cosmosului, Leul, Taurul, Scorpionul și Vărsătorul, cele patru elemente care acționează pentru a construi lumea materială.
În conformitate cu istoria secretă, Sfinxul este un monument dedicat primei clipe în care cele patru elemente s-au sedimentat și materia a devenit solidă. Prin urmare, Sfinxul marchează punctul în care două valuri succesive de emanații ale minții cosmice, au format materia solidă.

Lumea a început să evolueze, să construiască. Dar a venit Potopul, pentru că omenirea o luase pe căi greșite.
Trebuia distrusă o parte a omenirii. Așa a fost distrusă, poate Atlantida. Toți specialiștii sunt de acord că Potopul a venit la sfârșitul erei glaciare. Atlantida a fost lovită de mai multe ori, după ce ghețarii au început să se topească. În prezent, arheologii descoperă în diferite zone ale lumii, urme ale unor civilizații care au fost acoperite de apă.

După ce Atlantida a fost distrusă, populația supraviețuitoare a început să plece spre alte ținuturi. Cea mai mare civilizație și profund spirituală care s-a format după Potop a fost civilizația hindusă. India este și astăzi cel mai mare depozitar mondial al cunoașterii spirituale, în special în fiziologia ocultă. Începând cu Pitagora, mari învățați ai lumii au călătorit în India, pentru a descoperi tainele vieții spirituale. În India, Rishi sunt descendenți din Cei Șapte Înțelepți și nu au construit nimic din piatră.

Sphinx_Giza

Ei trăiau în case făcute din lut, printre rădăcini și plante. Nimic durabil nu a rămas după ei, decât cunoștințele lor.
În Cabala există o frază care spune că tot ce ai văzut vreodată, fiecare floare, fiecare pasăre și fiecare piatră, va trece și se va preface în țărână, dar faptul că le-ai văzut va rămâne. Ei se așezau cu picioarele încrucișate, astfel încât tălpile să fie orientate în sus. Ei doreau să nu simtă forța gravitației, atracția reductivă, spre în jos, a lumii materiale, ci aspirau la lumi spirituale. Puteau să vadă ființe spirituale, ajutau semințele să germineze, mugurii să înflorească, fructele să se coacă.

Loading...

Se spune că civilizația hindusă a fost cel mai de jos tărâm al Cerurilor. Privirea oamenilor Rishi putea alunga șerpii, calma tigrii sau leii. Ei rătăceau liberi, hrănindu-se cu fructe sau cu laptele de la animale.
Prin simpla respirație cunoșteau dacă persoana era bună sau rea. Inspirând răsuflarea altuia, puteau descifra viața interioară a acestuia. Nu mâncau carne pentru că ei considerau că ingerând carne, absorbi suferințele din ultimele clipe ale animalului.

Ei își puteau controla ritmurile inimii, respirația, digestia. În momentele de maximă concentrare, un val de energie se ridica de la baza coloanei vertebrale, prin artera mijlocie și prin inimă, spre cap. Adepții se pomeneau într-o altă dimensiune.loading...