Misterul Sfinxului, construcţia megalitică ridicată de zeii care au vizitat Terra cu 15.000 de ani în urmă

Mare Sfinx din Giza, încă din cele mai vechi timpuri, a atras atenţia oamenilor de ştiinţă. Acest monument megalitic, privind veșnic spre est, adică spre locul din care măreţul Soare îşi face apariţia în fiecare zi, a provocat extrem de multe controverse pentru că nu se cunosc informaţii cu privire la originea sau însemnătatea sa.

Întrebarea la care încercăm să răspundem prin acest articol este dacă este posibil ca Sfinxul să fi fost construit de o civilizaţie misterioasă anterioară celei egiptene?

Între anii 1816 şi 1818, egiptologul de origine italiană, Giovanni Battista Caviglia, a efectuat numeroase săpături în jurul Sfinxului şi pe lângă piramidele de pe platoul din Giza. Atunci, fără nicio bază ştiinţifică, s-a născut ideea că Sfinxul este reprezentarea faraonului Keops. Probabil că această explicaţie a fost la îndemâna celor mai mulţi istorici şi astfel răspunsurile la numeroase întrebări nu au mai fost necesare.

Unii egiptologi cred că a fost construit de către faraonul Khafra, având înfățișarea acestuia. Singura problemă este că această afirmaţia nu poate fi dovedită prin niciun document antic sau descoperire. O altă parte dintre cei care cercetează Egiptul antic este de părere că Sfinxul a fost construit înainte de era glaciară de către o civilizaţie misterioasă.

Inventar

Sfinxul a fost sculptat dintr-un singur bloc de piatră. Sfinxul are corpul unui leu și capul unui rege sau zeu. Capul are 6 m înălțime și 4 m lățime, iar numai ochii au 2 m înălțime. Nasul și barba lipsesc, doar barba fiind expusă la Muzeul Britanic. Prima mărturie scrisă cu privire la acest monument megalitic este realizată de Herodot. În textul lui Herodot se menţionează foarte clar că Sfinxul nu a fost ridicat de faraonii din a IV-a. Şi atunci de cine?

Loading...

În trecut, statuia a fost pictată: roșu pentru față și corp și galben cu dungi albastre pentru cap. Astăzi, statuia se fărâmițează din cauza vântului, umidității și a poluării din Cairo. Au avut loc câteva restaurări și în timp s-au adăugat noi blocuri de piatră, dar păstrarea acestei statui este încă o problemă. Lucrare făurita în piatră sacră, Sfinxul este considerat o minune a lumii.

“Stela din vis”

La baza Sfinxului se găseşte o imensă lespede bazaltică pe care este incrustata o scriere hieroglifică şi un desen care a fost numit “Stela din vis”. La începutul anilor 1800, egiptologul francez Jean- Francois Champollion a descifrat hieroglifele, reuşind să traducă limba antică a egiptenilor. Astfel, stela găsită între picioarele din faţă ale sfinxului a putut fi interpretată.

Din traducerea făcută, aflăm că este vorba de o antică descoperire pe care viitorul faraon Thutmosis IV o face în Noul Regat, iar modul în care tânărul prinţ face acesta descoperire au dat numele de “Stela din Vis” acestei lespezi.

Povestirea scrisă cu caractere hieroglifice i-a făcut pe descoperitorii săi să creadă că motivul principal pentru care s-a făcut restaurarea Sfinxului de către viitorul faraon a fost tocmai un vis pe care acesta l-a avut când se odihnea la umbra palmierilor exact pe locul unde astăzi se găseşte Sfinxul.

În acest vis Sfinxul vorbeşte cu prinţul spunându-i că îi cedează regatul său pământean încoronându-l faraon al Egiptului în schimbul ajutorului pe care el i-l va dărui. Dorinţă pe care o avea Sfinxul era să fie dezgropat din nisipul deşertului ca să îşi regăsească din nou splendoarea pe care o avea în antichitate.

Sfinxul îşi menţine promisiunea iar tânărul prinţ a fost încoronat că faraon al Egiptului cu numele de Thutmosis IV, din a XVIII dinastie. În schimbul coroanei obţinute el a dezgropat din nisipul deşertului Sfinxul şi a restaurat părţile sale degradate aşa cum se afla scris pe lespedea dintre labele sale.

Scrierea hieroglifică din partea de jos a lespezii era erodata încă din timpul lui Caviglia iar din această cauză nu a fost posibilă descifrarea completă a povestirii finale.

Ştim că înaintea faraonilor pământeni, în Egipt au domnit faraoni nepământeni, adică zei care au fost primii domnitori, primii regi care aveau supuşi oamenii. De la aceşti domnitori extratereştri oamenii au primit sceptrul domniei lor regale.

Pe stela de piatră din fata Sfinxului, tânărul prinţ a lăsat scris că el a fost primul care a primit încoronarea să de la zeul Sfinx. În acest caz este posibil că dinastia monoteistă a faraonilor Thutmosis să fi existat înaintea celei a lui Chefren şi Cheope. De ce spun aceasta?

sfinx

Pentru că a parte miile de scrieri antice care atestă faptul că primii regi şi faraoni au fost zeii, acelaşi lucru este scris şi în piramidele egiptene de pe lângă Gâza. Acelaşi lucru este confirmat inclusiv de biblie, carte pe care eu o consider cea mai autentică istorie a omenirii deşi destul de falsificata faţă de izvoarele originale de unde a fost copiată.

O teorie controversată

La începutul anilor ’90, specialistul John Anthony West a început un proiect impresionant prin care să determine vârsta reală a Sfinxului. Procesul a fost unul complex şi munca omului de ştiinţă una impresionantă, dar care nu a fost apreciată la adevărata sa valoare.

În colaborare cu geofizicianul Thomas Dobecki şi geologul Robert Schoch, West a ajuns la concluzia că Sfinxul a trăit unei perioade în care ploaia era regulată pe teritoriul actual al Egiptului. Eroziunea monumentului i-a împins pe specialişti să afirme că Sfinxul a fost construit cu cel puţin 15.000 de ani în urmă.

Chiar dacă această descoperire este una impresionantă este ignorată cu desăvârşire de cei mai mulţi dintre istorici, care şi în ziua de astăzi au senzaţia că Sfinxul a fost ridicat de egipteni.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...