Descopera

Misterul sferelor de piatră din Costa Rica

În 1940, în timp ce angajații firmei United Fruit Company căutau locuri propice pentru cultivarea bananierilor în jungla din Costa Rica, o descoperire importantă a fost realizată. Mai multe domenii pe care se aflau bile imense de piatră au fost descoperite.

Instantaneu, bilele de piatră au devenit ornamente de neprețuit și au fost transportate în fața diferitelor clădiri din mai multe orașe din Costa Rica. Nimeni nu știa de unde provin și nici care a fost scopul lor în trecut, dar toată lumea le admira măiestria cu care probabil fuseseră sculptate odinioară.

Potrivit lui John Hoopes, profesor în cadrul Institutului de Studii Antropologice din Costa Rica, au fost descoperite peste 300 astfel de sfere de diferite dimensiuni. Cea mai mare cântăreşte circa 16 tone, iar cea mai mică este cât o minge de baschet. Toate sferele sunt perfect șlefuite și sunt făcute dintr-o piatră specială care provine din magma vulcanică.

De la descoperirea lor și până în prezent, oamenii de știință nu au fost capabili să ofere o explicație despre scopul lor. Se presupune că au fost realizate de către o civilizație antică, dar nu se poate preciza cu exactitate despre cine este vorba. Există diverse sugestii despre rolul acestor bile imense. Unii cercetători au sugerat că au fost folosite în navigație, dar oare ce fel de vapoare trebuiau construite pentru a susține o piatră imensă de peste 16 tone? Alții spun că pietrele au fost așezate într-o formă specifică, care aduce aminte de Stonehenge, dar și această teorie nu își are o susținere reală.

Numeroase alte speculații s-au născut în jurul sferelor de piatră din Costa Rica. Una dintre cele mai impresionante se referă la faptul că au fost construite de o specie extraterestră și oferite omului din motive necunoscute.

sfere din piatra1 - Misterul sferelor de piatră din Costa Rica

Cu toate că teoriile sunt numeroase, oamenii de știință ridică din umeri atunci când vine vorba despre stabilirea momentului în care au fost cioplite și cui să i le atribuie. Probabil că adevărul despre aceste bile ciudate este încă ascuns de ochii curioși ai oamenilor și doar atunci când se vor schimba cu adevărat viziunile asupra istoriei, probabil că numeroase mistere își vor găsi rezolvarea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top