Mistere

Misterul sarcofagului în care a fost înmormântat regele mayaș care a fost răpit de extratereștri

Palenque este una dintre cele mai importante regiuni în care civilizația maya și-a lăsat urmele bizare ale existenței sale. Acolo se află o grotă, care este săpată în stâncă și pare a fi de gheață, unde pe pe 15 Iulie in anul 1952, arheologul mexican, Alberto Ruz Lhuiller, a realizat descoperirea vieții sale.

Este vorba despre un sarcofag care conform inscripţiilor ar fi aparținut regelui Pascal. Acest sarcofag a devenit celebru și învăluit în mister din două cauze: basorelieful plăcii tombale și povestea intrigantă a marelui rege Pascal.

În prima ipostază, placa tombală a atras atenția cercetătorilor. Cel mai important element este desenul unui personaj, care conform unor oameni de știință este posibil să-l fi înfățișat chiar pe Pascal. Personajul din basorelief pare a avea o înălțime de 1,70 metri și din cauza poziției în care stă există posibilitatea ca el să se afle într-o navă spațială în care manevrează cu ușurință diverse manete.

Cercetătorul civilizaţiei maya Profesorul german Herbert Wilhelmy nu a susținut niciodată această teorie și a considerat că este vorba despre zeul porumbului Yum Kax. Este putin probabil ca această teorie să fie veridică pentru că nu există niciun semn real care să sugereze ceea ce doar Wilhelmy putea vedea pe acest basorelief.

Alți cercetători au venit cu teoria cum că personajul în cauză este unul care se îndreaptă spre lumea de apoi. Conform tradiției maya, Prof. Linda Schele si Prof. David Freidel descriu această lume ca fiind una a fricii, care se poate afla fie în interiorul planetei sau undeva departe în Calea Lactee. În aceste condiții, ar fi nevoie de o navă spațială pentru ca personajul să ajungă în acel loc situat în centrul galaxiei noastre.

Cu toate că au existat numeroase opinii contradictorii, cercetătorii au căzut de acord în cele din urmă asupra faptului că scheletul din sarcofag ar fi aparținut lui Pascal. Pe marginea desenului există mai multe date care indică faptul că prințul s-ar fi născut pe data de 22 Martie în anul 603 al erei noastre. La vârsta de 12 ani şi 125 de zile este încoronat ca şi domn în Palenque, la 23 de ani se căsătoreşte cu o femeie de viţă nobilă care moare în vârstă de 46 ani. Pascal moare la vârsta de 80 de ani şi 158 de zile.

loading...

Ciudățenia intervine în momentul în care cadavrul din sarcofag a fost supus unor teste de laborator și s-a demonstrat că de fapt regele Pascal avea când murise doar 40 de ani. Cel puțin așa indică corpul găsit în acel mormânt. Și atunci unde sunt ceilalți 40 de ani care lipsesc din vârsta marelui conducător? Un alt fapt bizar este nasul regelui. El pare să fi fost atipic pentru că, așa cum o arată și scheletul, pornea din mijlocul frunții și era extrem de mare, așa cum nu mai găsești la nicio fiinţă umană.

Teoria care încearcă să explice aceste discrepanțe se referă la faptul că acest rege mayaș ar fi fost răpit sau a plecat de bună voie în spațiu folosindu-se de o navă extraterestră. În acest fel se pot explica cei 40 de ani lipsă, timp în care Pascal ar fi fost instruit de către reprezentanții civilizației extraterestre respective.

sarcofag - Misterul sarcofagului în care a fost înmormântat regele mayaș care a fost răpit de extratereștri

.Faptul că astfel de cazuri de “răpiri” făcute de zei sunt deseori semnalate începând cu mitologia nu exclude ca un astfel de lucru să i se fi întâmplat şi lui Pascal. Totuşi lipsa sa nu este notată niciunde în inscripțiile găsite în “Templul inscripțiilor” sau în alte locuri din Palenque.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top