Misterul sarcofagelor egiptene. Au servit ele unor experimente chimice?

Egiptul antic a fost un loc în care numeroase lucruri stranii s-au petrecut. Odată cu evoluția tehnologică, noi lucruri interesante ies la iveală cu privire la practicile bizare și chiar inexplicabile din antichitate.

Istoria ne-a învățat că sarcofagele din piramide au fost realizate de egipteni pentru a adăposti mumiile celor mai de seamă oameni din vremea respectivă. Lucrurile stau să ia o nouă întorsătură, de când o echipă de egiptologi a descoperit că anumite sarcofage din piramide au fost folosite pentru diverse experimente chimice.

Inițial, s-a crezut că sarcofagele descoperite goale au fost jefuite pentru că nicio altă explicație nu părea plauzibilă. Dar lucrurile se pare că nu stau de fapt așa. Un exemplu incredibil este sarcofagul existent în abația Arles-sur-Tech, Franța, care a fost ridicat pe un socul de circa 20 de cm de la sol și nu atinge niciunul dintre pereții camerei în care se află. Cu toate acestea, cutia de piatră produce anual circa 800-1000 de litri de apă pură. Cum este posibil acest fenomen? Nimeni nu a reușit să răspundă până acum la această întrebare.

Revenind la sarcofagele din egiptul antic, putem spune că cele mai multe dintre ele au fost descoperite goale, fără nicio rămășiță umană. Cele mai multe sunt de dimensiuni impresionante și nu se cunoaște exact modalitatea prin care au fost introduse în camerele mortuare pentru că ușile acestora sunt de câteva ori mai mici decât lățimea ori. Mai mult de atât, holurile care fac legătura între camere par minuscule în comparație cu dimensiunea sarcofagelor. O explicație ar fi că ele au fost construite odată cu ridicarea piramidelor, dar această teorie nu mulțumește pe toți arheologii.

Potrivit egiptologului Flinders Petrie, sarcofagul regal din Marea Piramidă, care cântăreşte câteva zeci sau sute de tone, a fost sculptat dintr-un bloc imens de granit. Este realizat cu o precizie ieșită din comun care nici cu ajutorul tehnologiei din ziua de astăzi nu s-ar putea realiza. Și atunci ne întrebăm de unde au procurat egiptenii blocuri imense de granit și ce tehnologie avansată dețineau pentru a realiza asemenea opere de artă?

Loading...

sarcofag

De asemenea, o descoperire impresionată a fost realizată într-un sistem de tuneluri din Saqqara, Egipt, unde nu mai puțin de 24 de sarcofage, cu o greutate cuprinsă între 60 și 100 de tone fiecare, au fost descoperite. Specialiștii susțin că ele au fost sculptate sau modelate din blocuri singulare de granit și în interior au fost detectate urme de numeroase substanțe chimice. De aici s-a născut și teoria conform căreia în timpurile demult apuse s-au realizat numeroase experimente chimice care probabil ar da de gândit și în prezent oamenilor de știință. Oare ce doreau să descopere egiptenii, sau cei care le-au realizat, cu adevărat?loading...
S-ar putea să-ți mai placă și