Mistere

Misterul ruinelor de la Puma Punku ramane neelucidat

Puma Punku, „Pumapunku” sau chiar „Puma Puncu” este un complex de ruine care face parte din site-ul arheologic de la Tiwanaku, Bolivia. În primul rând trebuie menționat faptul că acest complex este situat la 4000 metri deasupra nivelului apei şi datează de acum 12.000-17.000 ani, chiar din mijlocul Epocii de Piatră.

Ruinele de Puma Punku sunt una din cele patru structuri în oraşul antic de Tiahuanaco. Cele trei structuri sunt altele: Piramida Akapana, Platforma Kalasasaya, şi Templul subterane.

Puma Punku a fost o construcţie impunătoare, care se întinde pe o suprafaţă impresionantă, 167.36 metri lungime pe 116.7 metri lăţime. Blocurile de piatră cântăresc intre 200 şi 800 de tone, iar compoziţia lor este granit şi diorit.

Misterul abia acum începe pentru că dacă privim în Epoca de Piatră realizăm ca oamenii primitivi care trăiau atunci pe Pământ nu erau capabili să transporte blocuri imense de piatră dintr-un loc în altul. Oare cu ce se putea transporta un bloc de piatră de 800 de tone? O altă suspiciune care planează asupra construcţiei megalitice de la Puma Punku este faptul că singura piatră mai tare decât granitul şi dioritul este diamantul. Deci blocurile de piatră imense au fost tăiate cu ajutorul diamantelor. Oare oamenii primitivi ştiau ce este ăla diamant? Cu siguranţă că nu.

Un alt aspect interesant al ruinelor de la Puma Punku este că au fost sculptate cu o tehnologie specială de care nici omul modern nu beneficiază nici în ziua de astăzi. Aceasta este concluzia arheologilor care ridică şi ei din umeri atunci când vine vorba despre megaliticele ruine.

Puma Punku - Misterul ruinelor de la Puma Punku ramane neelucidat

Puma Punku se crede că a fost constituita dintr-un debarcader mare, şi o structură masivă din patru parti. Totuşi, poate de la un eveniment cataclismic tot ce rămâne astăzi sunt niște ruine megalitice. Un mare cutremur? O cometa care a venit prea aproape de Pământ? O lume de inundaţii? Acestea ar fi cauzele posibile pentru distrugerea structurii Puma Punku.

loading...

Nu numai că există dovezi care să susţină afirmaţia unui potop cataclismic, dar există chiar şi dovezi pentru a susţine teoria că oamenii chiar au trait cândva acolo înainte de un astfel de potop. Presupusele inundaţii ar fi putut avea loc acum în jur de 12.000 de ani, şi există dovezi ştiinţifice de unelte, oase, şi alte materiale în aluviuni de inundaţii, care sugerează că un popor civilizat a fost acolo înainte de orice inundaţie. Alte dovezi, ca sculpturi cu oameni cu barbă care nu sunt din Anzi, au fost înregistrate în întreaga zonă.

Puma Punku22 - Misterul ruinelor de la Puma Punku ramane neelucidat

Misterul ruinelor de la Puma Punku rămâne încă neelucidat. Există păreri ca o civilizaţie extrem de avansată a locuit pentru o perioadă lungă de timp în Bolivia. Aceasta civilizaţie fie a dispărut din motive necunoscute, fie a răpăit planeta îndreptându-se spre un loc mai atrăgător. Aceasta rămâne doar o presupunere care nu se poate dovedi în viitorul apropiat, însă misterioasă construcţie Puma Punku certifica faptul că felurite civilizaţii cu diverse grade de dezvoltare au trăit pe Terra de-a lungul timpului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top