Misterul piramidelor pitice din Sudan

Chiar dacă aceste piramide sunt incluse în patrimoniul UNESCO şi sunt la fel de impresionante precum cele de la Giza, ele sunt mai puţin mediatizate şi apreciate. Piramidele de la Meroe reprezintă o altă filă a istoriei sacre şi ascunse a omenirii.

Sunt situate la aproximativ 200 de kilometri de capitala Sudanului, Khartoum. Misterul planează asupra acestor construcţii megalitice pentru că nu se cunosc foarte multe detalii despre originea lor. Motivul principal poate să fie regimul actual din Sudan, care interzice cu vehemenţă ca arheologii străini să cerceteze construcţiile de la Meroe. Această decizie a fost luată în urma unor serii de evenimente neplăcute care au condus la vandalizarea piramidelor şi astfel pierderea unor informaţii importante despre istorie.

Istoria ne spune că aceste piramide, cu dimensiuni cuprinse între 6 şi 30 de metri, au fost construite la confluenţa a patru râuri sfinte. Acestea se pare că au fost reşedinţa conducătorilor regatului Kush, supranumiţi şi faraonii negri. Ele au fost construite între anii 720 şi 300 î. Hr.

Construcţiile sunt de-a dreptul fascinante, chiar dacă în comparaţie cu cele din Egipt sunt doar nişte miniaturi. Ele au fost ridicate în funcţie de Soare şi sunt considerate file importante din istoria umanităţii. În interior, piramidele sunt decorate cu numeroase elemente decorative, care demonstrează influenţele egiptene, greceşti, dar şi romane.

Directorul Muzeului Național de Sudan, Omar Abdel-Rahman spune:Aceste piramide sunt diferite de piramide faraonice, iar numărul de piramide din Sudan este mult mai mare decât în ​​Egipt.”

Loading...

Nu puţini sunt arheologii care susţin că în interiorul acestor piramide se regăsesc numeroase răspunsuri cu privire la cele mai intrigante întrebări ale omenirii. Pentru că accesul specialiştilor este limitat, piramidele de la Meroe rămân un mister, care nu pare a fi elucidat prea curând. Se spune că numeroase secrete se găsesc la baza acestor piramide, dar pentru moment nimeni nu are voie să le scoată la lumina zilei.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și