Take a fresh look at your lifestyle.

Misterul pietrei din Shivapur care levitează

0

La circa 200 de kilometri de celebrul oraș indian Bombay se află satul Shivapur. Legenda spune că aici a trăit un mare sfânt pe numele său Qamar Ali. Acesta nu era un om obișnuit, ci era dotat de la mama natură cu o putere fizică neobișnuită. Atunci când a împlinit vârsta de 6 ani, Qamar Ali a devenit discipolul lui Sufi Pir, un mare mistic musulman.

Qamar Ali a avut o viață scurtă, dar intensă. A murit de tânăr și când s-a aflat pe patul de moarte a avut o ultimă dorință. El a cerut ca o piatră de 70 de kilograme să fie așezată pe mormântul său și în clipa în care 11 bărbați își vor introduce un singur deget sub ea și îi vor chema numele misticului, atunci piatra va începe să leviteze.

Înainte de a începe ritualul levitației, unul dintre cei mai puternici localnici este invitat să ridice piatra. El reușește s-o clintească, dar fiind foarte grea nu poate s-o ridice părea sus. Apoi, 11 bărbați sunt rugați să-și pună fiecare câte un deget sub piatră și să rostească “Qamar Ali Darvesh”. Ceea ce se întâmplă imediat este de domeniul fantasticului pentru că piatra, parcă încărcată cu magie, începe să se ridice ușor până deasupra capetelor bărbaților. Magia durează pentru câteva secunde, după care piatra se prăbușește pe sol.

De-a lungul timpului, piatra de la Shivapur a atras atenția curioșilor. S-a presupus că este vorba despre un surplus de energie electromagnetică în zona respectivă sau chiar o lipsă a gravitației.

leviteze

Din aceste considerente zona a fost scanată cu aparatură de ultima generație pentru explicarea evenimentului fascinant. Nu s-a descoperit nicio anomalie, fapt pentru care nimeni nu poate explica din punct de vedere științific ciudatul eveniment.

Loading...

O explicație interesantă vine însă din sfera călugărilor lama din Tibet, care sunt recunoscuți pentru faptul că își blochează peșterile în care trăiesc cu pietre imense. La rostirea anumitor cuvinte, acestea se mișcă și astfel pot intra sau ieși din cavernă. În acest sens, este vorba despre rezonanța cuvintelor, care în anumite circumstanțe devine incredibil de puternică, motiv pentru care pietrele sau oricare alte obiecte se pot mișca.

loading...