Mistere

sarmizegetusa
Mistere din Romania

Orașul subteran de sub Sarmisegetusa! Aici se ascunde o comoară uriasă

3views

Orașul subteran din Romania se ascunde sub Sarmisegetusa și este vorba despre un ansamblu impresionant, cu numeroase nuclee, care se întinde pe o suprafață de peste 200 kilometri pătrați.

Un urias ansamblu arhitectonic militaro-civil a fost descoperit de curand cu ajutorul unui studiu arheologic complex, realizat cu ajutorul unor aparate speciale de detectare a zidurilor si obiectelor ingropate.

Structura a fost descoperita sub Sarmisegetusa, cat si sub celelalte cetati dacice deja cunoscute. Ansamblul urias este unul militaro-civil, cu mai multe nuclee, care se intinde pe o suprafata de 200 de kilometri patrati.

Ansamblul care concureaza cu suprafata Bucurestiului ar fi bogat in aur si ar fi apartinut civilizatiei dacice si predacice, dupa cum noteaza AntenaSatelor.ro

Oraşul subteran ascunde incinte sacre, sanctuare tăiate din andezit, cetăţi din blocuri de calcar fasonate şi îmbinate perfect, după tehnici necunoscute in prezent, precum si podoabe din aur şi argint.

Loading...

De la aceste incinte au fost construite mai multe tuneluri spre munţii din apropiere. Desi o parte dintre tuneluri s-au prabusit in timp, un singur tunel ajunge la sanctuarele de la Sarmizegetusa Regia.

Bogat în aur, acest oraş îngropat este o adevărată comoară asupra căreia arheologii inca nu au furnizat prea multe detalii. Specialiştii au realizat nişte planuri de detaliu cu siturile subterane nedecopertate, pe care le-au strâns într-un dosar trimis Ministerului Culturii şi Cultelor.
Potrivit datelor din studiu, mega-aşezarea regilor daci este situată pe masivul Şureanu, munte care coboară către est, nord şi vest în Podişul Transilvaniei, între râurile Sebeş şi Ştrei.

„La început ne-am întrebat cum a fost posibil ca timp de cinci ani dacii să poată ţine piept asaltului unei armate uriaşe, bine înzestrate, cum era cea a romanilor.

Răspunsul l-am găsit la faţa locului: folosirea eficientă a terenului printr-un complex militaro-civil. Dacii au construit, în primul rând, la poalele muntelui, în nord şi vest, un zid de apărare foarte lung, deoarece sistemul era cel mai vulnerabil în acea direcţie. Fiecare terasă, cu lăţimi diferite, era apărată de ziduri.

Pe culmi au fost construite una sau mai multe cetăţi fortificate, de diferite dimensiuni. S-a mers până acolo încât fiecare cvartal al unei aglomeraţii urbane mai mari era la rândul lui apărat de un zid propriu. Totul pe o suprafaţă de aproximativ 200 de kilometri pătraţi. Întreaga zonă este acoperită de un păienjeniş de drumuri antice construite foarte interesant”, declara unul dintre arheologi, punând în evidenţă complexitatea acestui oraş subteran.

loading...