Mistere

Misterul oglinzii ucigase

În Franţa a avut loc un eveniment destul de ciudat care ar fi trecut neobservat dacă se întâmplă în trecut, dar cum acesta s-a întâmplat în anul 1997 acest eveniment nu a putut trece neobservat.  Jurnaliştii la îndemnul anticarilor au avertizat colecţionarii să nu achiziţioneze o oglindă veche pe a cărei rama este inscripţionat LOUIS ARPO 1743.

Aceasta oglindă se afla în custodia poliţiei din martie 1910 când oglinda omorâse pe loc doi oameni într-un hotel din Paris. Explicaţia experţilor acelor vremuri era ca oglinda reflectă razele luminoase într-un mod aparte, declanşând sângerări grave la nivelul craniului.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Colecţionarilor de Artă şi Antichităţi din Franţa a declarat: „Cineva a pătruns în depozitul poliţiei şi a furat mai multe obiecte vechi de valoare, printre care şi oglinda. Este foarte posibil că hoţii să încerce să o revândă, iată de ce încercam să facem publica această informaţie, pentru a avertiza potenţialul cumpărător asupra pericolului care-l paşte”.

Pe zi ce trece creşte şi posibilitatea ca cineva să găsească această oglindă şi să aibă parte de o moarte cumplită. De atunci au trecut 15 ani şi oglinda nu a fost încă găsită ceea ce face că pericolul să fie mai mare deoarece inscripţiile de pe rama s-ar fi putut şterge de-a lungul timpul.

Este cunoscut faptul că  orice oglindă veche, cu o istorie bogată, cauzează adesea vise ciudate, pline de imagini bizare. Dar de la vise ciudate sau stări de disconfort până la moarte este cale lungă. Să fie aceste oglinzi ucigaşe sau să fie porţi spre alte lumi…?

Mituri despre oglinzi

În cartea Genezei din Biblie, se spune că Dumnezeu a creat omul după propria Lui asemănare. În cazul acesta, atunci când ne privim într-o oglindă, vedem reflecţia noastră, dublul nostru spiritual sau însăşi faţa lui Dumnezeu? Probabil că acesta a fost punctul de plecare a răspunsului dat de unii învăţători religioşi, si anume că, nimeni nu poate întrezări faţa Domnului şi , dacă un om este cu adevărat reprezentat de imaginea lui, probabil că el îşi contemplează în oglindă propriul sau suflet.

loading...

Intr-o superstiţie larg răspândită, spargerea unei oglinzi este considerată drept un semn de ghinion şi nenoroc (vreme de şapte ani).

„Dacă priveşti îndeajuns de mult într-o oglindă , vei zări diavolul.”

Nu, acesta nu este un sfat dat sataniştilor, ci o avertizare de natură religioasă sau moralistă prin care se încerca ţinerea tinerilor departe de viciul vanităţii.

În mitologia grecească , cel care ar fi avut nevoie de acest sfat pare a fi Narcis , fiul zeului răului Cephisus şi a nimfei Liriope.Narcissus era un tânăr frumos , iubit de multe nimfe , cărora le respingea dragostea.Una din ele s-a rugat astfel :”Fie că el , ce pe sine se iubeşte , să nu câştige vreodată ceea ce iubeşte”.Această ruga a fost auzită de zeiţă Nemesis.

oglinda 1 - Misterul oglinzii ucigase

Într-o zi , chinuit de sete , Narcis s-a oprit pe malul unui izvor în care şi-a văzut reflexia şi s-a îndrăgostit de propria lui persoană.Întrucât nu îşi putea împlini iubirea care îl străbătea , el a rămas pe malul apei, privindu-se necontenit , până când a murit.Când nimfele au auzit ce se întâmplase , au venit la izvor , dar nu au găsit trupul lui Narcis , ci o floare care poartă de atunci numele lui.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top