Misterul oamenilor cu piele albastră

Despre oamenii cu pielea albastră se vorbește de 200 de ani, mai exact din anul 1820, atunci când în munții Apalași a fost descoperită o fotografie de familie în care fetele persoanelor imortalizate aveau un ten de culoare albastru pal.

Primii oameni cu pielea albastră au fost descoperiți în Kentucky, SUA. În familia despre care vorbim, tatăl și patru copii din cei șapte aveau pielea albastră.

Fenomenul s-a amplificat la urmașii acestor copii, pielea devenind de un albastru închis. Cercetătorii au stabilit că este vorba despre o anomalie a sângelui.

Moleculele din sânge nu sunt capabile să transporte oxigenul și în aceste condiții se produce fenomenul de cianoză a pielii. Ceea ce este de neexplicat este faptul aceste cazuri au fost înregistrate într-o singură localitate, în Kentucky.

În anul 1980, medicii au realizat un amestec format din mai multe substanțe care avea capacitatea de a aduce pielea la culoare normală. Condiția era ca cel în cauză să consume zilnic această substanță.

Un caz tulburător a fost și cel al lui Alexei Romanov, strănepotul reginei Victoria. În timpul crizelor, îi curge sânge din buric și pielea avea culoarea albastră. În secolul al XX-lea, în urma cercetărilor efectuate a fost descoperită cauza.

Bărbații caselor regale din Europa de Vest suferă de o boală ciudată. Este vorba despre un tip de hemofilie pe care femeile din casa regală au transmis-o copiilor de sex masculin.

minuni 1 - Misterul oamenilor cu piele albastră

În secolele trecute era o chestiune de prestigiu să te căsătorești cu urmași ai reginei Victoria. În acest mod, boala s-a extins în majoritatea caselor regale. Boala a fost depistată în familia Romanovilor, și în casele regale din Spania și Olanda.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns