Povestea studenților găsiți morți în Munții Ural! Un mister imposibil de elucidat

Povestea studenților găsiți morți în Munții Ural! Un mister imposibil de elucidat

Munții Ural din Rusia ascund unele dintre cele mai mari mistere pe care omenirea probabil că nu va fi capabilă să le dezlege niciodată. O întâmplare incredibilă s-a petrecut cu 54 de ani în urmă, în partea de nord a Munților Ural, unde un grup de exploratori și-a găsit sfârșitul într-un mod dramatic.

Zece studenți dispăruți


Zece studenți ai Universității Tehnice de Stat Ural au organizat o excursie de amploare pentru studierea unor obiective, cât și pentru agrement. În data de 28 ianuarie 1959, cei zece studenți în frunte cu organizatorul expediției, Igor Dyatlov de numai 23 de ani, au pornit spre versantul Otorten.

Din motive rămase necunoscute, studenții erau interesaţi în special de studierea pantelor versantului. Fiind iarnă, temperatura înregistrată atingea -30 de grade Celsius, dar acest aspect nu a fost o piedică majoră în dorința acerbă de cunoaștere a celor zece tineri exploratori.

Nimic important nu s-a întâmplat până în noaptea zilei de 2 februarie, când exploratorii și-au instalat corturile chiar la poalele vârfului Otorten. Din motive necunoscute, tinerii și-au găsit sfârșitul.

Un mister imposibil


După trei săptămâni, autoritățile locale au demarat o anchetă amplă pentru dezlegarea misterului. Ajunși la fața locului, anchetatorii au descoperit corturile tinerilor fiind sfâșiate. Nu era nicio urmă de cadavru. Abia după  luni de cercetare, s-au descoperit nouă cadavre la o distanță foarte mare de locul unde era instalată tabăra.

Ciudățenia este că patru dintre cadavrele studenților erau îmbrăcate cu hainele de dormit, în timp ce celelalte cinci purtau hainele colegilor săi. Yury Yudin, cel de-al zecelea student a scăpat cu viață datorită faptului că se îmbolnăvise și rămăsese în urmă într-un sat învecinat muntelui.

Loading...

Corpurile au fost ridicate și duse la autopsie pentru determinarea cauzei morții. Pe lângă faptul că erau desfigurate, specialiștii ruși au descoperit urme importante de radiații pe cadavrele tinerilor. Nu s-a putut stabili nicio cauză concretă a morții și cazul a fost închis foarte repede din motive necunoscute.

Ce s-a întâmplat?


O legendă locală spune că vârful Otorten, care este cunoscut și sub numele deMuntele Morții„, este blestemat și că cine se aventurează prin zona respectivă nu mai scapă cu viață. Urmele de radiații descoperite pe corpurile tinerilor i-au dus cu gândul pe anchetatori la faptul că au fost răpiți de extratereștri, fapt pentru care au închis acest caz bizar.

studenti dispăruți

Un alt fapt de luat în calcul este motivul pentru care tinerii au dorit să exploreze acest versant. Oare aveau anumite informații despre activitatea suspectă a unor obiecte spațiale neidentificate deasupra acestui munte?

Adevărul despre ceea ce s-a întâmplat  în acea noapte va rămâne pe veșnicie necunoscut, însă speculația că o bază extraterestră există undeva în vârful Otorten a rămas de-a lungul anilor vie.

loading...

Related posts