The news is by your side.

Misterul navei extraterestre gigant fotografiată de sonda spațială Phobos 2 (foto)

Phobos este unul dintre cele mai misterioase obiecte din sistemul nostru solar. În urmă cu câteva zile, specialiștii de la Agenția Spațială Europeană au lansat teoria care spune că Phobos nu este de origine naturală, ci a fost creat de către o civilizație extraterestră și plasat pe orbita lui Marte.

Povestea misteriosului satelit a început odată cu lansarea celor două sonde rusești, numite Phobos 1 și Phobos 2. Misiunea a avut loc în iunie 1988 și numai după câteva luni de zbor legătura cu Phobos 1 a fost întreruptă, dar sora sa geamănă a ajuns la destinația și a surprins diferite lucruri bizare.

Phobos 2 a ajuns la destinație în ianuarie 1989 și s-a plasat pe orbita lui Marte, în tandem cu una dintre cele două luni ale planetei care poartă numele celebrei sonde. Experții ruși dețineau mai multe informații contradictorii cu privire la satelitul Phobos și acesta a fost motivul pentru care au încercat să monitorizeze comportamentul său. Misiunea a fost un eșec, dar cu toate acestea sonda spațială a reușit să transmită către Terra numeroase informații și fotografii ciudate.

În momentul în care sonda rusească s-a aliniat cu Phobos, comunicarea a fost brusc întreruptă din motive necunoscute. La doar câteva zile distanță, centrul de comandă de la Moscova era uluit de fotografiile pe care le primise din spațiu. Prima fotografie care a fost făcută publică surprinde o navă spațială extraterestră de cel puțin 20 de kilometri lungime care se îndreaptă cu viteză spre presupusul satelit al lui Marte.

La vremea respectivă, această fotografie a stârnit vâlvă în rândul opiniei publice și numeroși specialiști din întreaga lume nu aveau o explicație logică pentru imaginile pe care sonda rusească le capturase în apropierea lui Marte. S-a presupus că este vorba despre o navă extraterestră mamă, care ar avea legătură strânsă cu Phobos.

phobos1 Misterul navei extraterestre gigant fotografiată de sonda spațială Phobos 2 (foto)

Atunci a fost momentul în care teoria că luna lui Marte este de fapt o bază extraterestră a început să prindă contur. Oare care să fie altul motivul pentru care un OZN de peste 20 kilometri lungime să se îndrepte spre un obiect spațial precum Phobos? Bineînțeles că altă explicație logică nu s-a găsit în condițiile în care orice obiect terestru care se apropie de Phobos începe să prezinte probleme tehnice iremediabile.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și