The news is by your side.

Misterul mozaicului alb-negru, unul dintre cele mai mari simboluri masonice

0

Podeaua în carouri alb-negru este des întâlnită în pavajul clădirilor. Uneori o trecem cu vederea fără să ne dăm seama că de fapt ea ascunde un simbol ezoteric. Pentru prima dată, mozaicul de tip alb-negru a fost întâlnit în templele din Egiptul antic și reprezenta legătura duală între bine şi rău. Mai târziu simbolul egiptean a fost preluat de lojele Masonice şi transformat într-un element cheie al inițierilor masonice. De fapt, podeaua din mozaic alb-negru este întâlnită în toate structurile masonice din ziua de astăzi şi semnifică legătura strânsă între foarţa binelui, reprezentată de culoarea albă şi forţa răului, caracterizată de culoarea neagră.

Motivul mozaicului este un simbol întâlnit cu precădere la începutul secolului trecut în masonerie. Fiecare ritual de inițiere trebuia efectuat pe o asemenea podea pentru că altfel elementele ezoterice nu puteau să genereze întreaga energie necesară.

Masonii au preluat acest element definitoriu pentru cultul lor din Templul lui Solomon, care era pavat cu lemn de pin în carouri albe şi negre. Încă de pe atunci termenul de dualitate era acceptat şi înțeles mult mai bine decât în zilele noastre. Lumea este compusă din două părţi, delimitate foarte clar, care sunt în opoziție, dar se completează una pe cealaltă. leadcheckerboard Misterul mozaicului alb-negru, unul dintre cele mai mari simboluri masoniceDualitatea mai este întâlnită şi în principiul ying-yang, două concepte religioase care își au originea în filozofia și metafizica chineză. Aceste concepte reprezintă forțele primordiale și complementare ce compun universul și toate componentele acestuia. De asemenea acest principiu este înfățișat de aceleaşi culori, alb şi negru.

O altă delimitare conceptuală a celor două culori complementare este definită de principiul materialismului în opoziție cu spiritualitatea. Cele două drumuri care se deschid în fața oricărui om care pășește cu încredere în această lume. Calea materialistă, determinată de viața banală, de zi cu zi şi care se bazează pe fapte concrete, sau pe verbula avea”, este definită de culoarea neagră, cea a decadentei, a obscurității și a întunericului. În opoziție, lumina definită de culoarea albă este cea care deschide calea spre lumea veşnică, cea spirituală, pentru care optează cei mai puternici dintre oameni. Această credință se dezvolta după verbula fi” şi nu este la îndemâna oricui. Astfel, cele două drumuri în viață devin complementare, dar au destinații diferite. Binele şi răul se completează pentru a crea întreg Universul.

O altă teorie susține că podeaua alb-negru este de fapt uncerc magic” care deschide ușa comunicării transcendentale. Acesta ar fi un portal care odată activat prin anumite formule magice poate să te trimită în lumile spirituale.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și