The news is by your side.

Misterul luminilor Hassdalen indica prezenta unor portaluri extraterestre?

0

Localitatea norvegiană Hassdalen este recunoscută pentru fenomenele stranii şi inexplicabile care se petrec pe cerul întunecat. Încă din 1940, mai multe lumini sferice, de culori diferite, roşii, negre, albe sau chiar vezi, își făceau apariția pe cerul micuţului oraş. Odată cu trecerea anilor intensitatea acestor fenomene a crescut vizibil. Dacă în anul 1940 luminile sferice apăreau pentru o fracţiune de secundă după care se pierdeau în noapte, în anii ’80 luminile stăteau pe cer pentru mai bine de o oră. Aceste lumini bizare au o mărime diferită, dacă cea mai mică este de dimensiunea unei mingi de tenis, cea mai mare are dimensiunile unui automobil.

Fenomenul a stârnit controverse în rândul oamenilor de ştiinţă. Există voci care susţin că fenomenul luminilor din Hassdalen se datorează zonei geografice, alţii tind să creadă că luminile sunt provocate unei emanaţii de gaz şi nu în ultimul rând iubitorii teoriei conspiraţiei au tendinţa să susţină că luminile colorate indica existenţa unor portaluri spre alte lumi, prin care farfuriile zburătoare călătoresc.

luminile-hassdalen Misterul luminilor Hassdalen indica prezenta unor portaluri extraterestre?

În anul 1993, în zona în care se petrecea fenomenul inexplicabil, a fost înfiinţa o staţie de cercetare care avea obiectul deslușirii misterului. Luminile deveneau vizibile şi pe radar şi avea o viteză de deplasare de aproximativ 9 km pe secundă. La începutul anului 2012, o comisie specială care a cercetat toate dovezile adunată încă din 1940, a stabilit că pe cerul Norvegiei un fenomen straniu, de origine necunoscută, se petrece în fiecare seară. Comisia a mai explicat că nu este vorba despre OZN-uri şi nici despre portaluri spre alte lumi, ci pur şi simplu despre niştelumini” care apar inexplicabil pe cer. Nu se poate preciza nici sursa de energie folosită de aceste sfere luminoase şi nici cauza pentru care apar doar deasupra orașului norvegian.

Bineînțeles că acest punct de vedere nu satisface opinia publică şi nici nu poate explica prezența acestui fenomen, cauza pentru care iubitorii fenomenului extratereștrilor susțin în continuare că prezenţa unor civilizaţii de pe alte planete este vizibilă şi se datorează acestor lumini stranii.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și