The news is by your side.

Misterul lampilor eterne

0

La începutul secolului al XV-lea o descoperire incredibilă a ridicat mai multe întrebări atât în rândul opiniei publice cât şi în rândul specialiştilor. Chiar lângă Roma a fost descoperit un mormânt obişnuit, care avea o vechime de aproximativ 1500 de ani şi în care a fost înmormântată Tullia, fiica lui Cicero.

La capătul trupului se afla o candelă care emana o lumină foarte mică. Cum nimeni nu mai umblase anterior pe acolo, înseamnă că ardea de un mileniu şi jumătate! Din nefericire, la puţin timp după aceea, flacăra s-a stins şi nimeni nu a reuşit să explice remarcabilă longevitate a felinarului. Nimeni nu îşi poate explica ceea ce era în compoziţia candelei care a ars mai bine de 1500 de ani.

O altă lampa a cărei flăcări a ars o perioadă imensă de timp a fost găsită într-o mănăstire din Anglia, la începutul secolului al XV-lea, în timpul regelui Henric al VIII-lea, şi se presupune că ars din secolul al IV-lea.

Roger Bacon, Geoffroy de Villehardouin, Laonikos Chalchochondylas, Georgios Akropolites, Abul Feda, Abul Fergius pomenesc şi ei despre neobişnuitele mijloace de iluminat ce par să fi fost destul de bine cunoscute în Evul Mediu. De formă sferică şi confecţionate dintr-un material care nu era nici piatră, nici sticlă, nici metal, dar seamănă cu toate aceste materii la un loc, intrau singure în funcţiune şi nu foloseau nici unul din materialele combustibile cunoscute în acea vreme.

Degajau o căldură şi o lumină intense, fără a scoate fum, iar lovite, explodau violent, distrugând palate şi cetăţi, aşa cum s-a întâmplat în Cipru, la Famagusta, şi în Nicosia. Când unul dintre aceste globuri care ardeau fără încetare a fost aruncat în mare, fiind considerat lucrătură diavolească, furtuna izbucnită din senin şi moartea peştilor din zona au întărit ideea originii nepământene a straniilor obiecte.

Legende europene, asiatice şi africane susţin că ele ar fi fost dăruite oamenilor de fiinţe coborâte din cer. Colonelul Fawcett, renumit explorator al continentului latino-american, afirma că oraşele ascunse în junglă sunt luminate de sfere strălucitoare, iar locuitorii lor sunt descendenţii unei mari civilizaţii dispărute. Din nefericire, Fawcett a dispărut pe când încerca să descopere fabuloasele cetăţi, înainte de a divulga sursa neobişnuitelor informaţii pe care le deţinea.

lampa Misterul lampilor eterne

În Germania anului 1604 a fost descoperit, în interiorul unei caverne, un mormânt. Conform unei inscripţii gravate pe o placă de aramă, monumentul funerar aparţinea lui Christian Rosenkreutz, decedat în 1484, presupus fondator al societăţii secrete Rose-Croix (Crucea de Trandafiri). Primii care au pătruns în sanctuar au fost intrigaţi, în primul rând, de lumină ce scalda toate obiectele din mausoleu, lumina ce era generată de mai multe lămpi eterne şi care, aşa cum se întâmplă cu toate lucrurile importante, s-au stins înainte ca secretul să le fi fost pătruns. Singura menţionare despre respectivă asociaţie secretă poate fi găsită doar în Famă Fraternitatis Rosae Cruciş, manifestul confreriei întemeiate de Rosenkreutz, publicat în 1613, la 9 ani după descoperirea mormântului.

Acestea sunt doar câteva dintre misterioasele lămpi care au ars pentru o perioadă inimaginabil de mare. Nimeni nu şi-a putut explica misterul lămpilor, cauza pentru care i-a împins pe cei mai mulţi să creadă în miracolele divine.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și