Descopera

Misterul gemenilor falși

Geneticianul elvețian Andre Langaney susține că fiecare dintre noi avem o sosie undeva pe glob. ADN-ul uman are o lungime de doi metri și are în structură 3,2 miliarde de molecule numite nucleotide. În realitate, toți avem un ADN identic în proporție de 99,9%. Acel 0,1% ne face diferiți.

Sunt cazuri în care două persoane care au un patrimoniu genetic diferit sunt foarte asemănătoare din punct de vedere psihic. Altfel spus, genotipul este diferit, iar fenotipul este asemănător. Hazardul poate să facă minuni. Două persoane care sunt necunoscute, nu sunt frați,pot să aibă același genom.

Langaney a studiat o perioadă lungă de timp gemenii. El a declarat că la naștere cei doi copii nu sunt identici, unul este mai mare și celălalt mai mic. Pe parcursul vieții, aceste diferențe dispar.

Dacă cei doi copii sunt despărţiţi și sunt crescuți in medii diferite, diferențele dintre cei doi se accentuează.

Fotograful canadian Francois Brunelle susține teoria lui Langaney. În călătoriile sale a descoperit 200 de sosii de bărbați și femei. El a pus la dispoziția lui Langaney fotografiile cu cele 200 de sosii, persoane care nu se cunoșteau, nu erau rude și trăiau în diverse colțuri ale lumii.

Asemănarea este frapantă. În Indonezia, Brunelle a descoperit o sosie a lui Barack Obama.

loading...

Un caz care poate intra în istoria geneticii s-a petrecut în anul 2011. Graham Comrrie și-a descoperit pe o rețea de socializare sosia. Ineditul începe chiar de la nume. Pe cel de al doilea îl cheamă Graham Comrie și ca și primul este irlandez. Asemănarea fizică este izbitoare, în plus, ambii au aceeași meserie, s-au căsătorit in același an, si fiecare are un câine de aceeași rasă.

Cu toate că nu se întâlniseră niciodată ei locuiau la o distanță de 15 kilometri. Ei s-au putut întâlni grație Facebookului, pe care îl utilizează 20% din populați globului.

gf6 - Misterul gemenilor falși

În prezent, au fost create site-uri unde oricare persoană îşi poate căuta sosia. Site-ul se numeşte Twin Strangers.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top