Mistere

Misterul fierului care nu ruginește

În centrul Moscheii Quwwat din India se află cea mai curioasă și misterioasă structură din lume. Este vorba despre Coloana lui Vishnu.

Conform legendei, această coloană a fost ridicată în urmă cu mai bine de un mileniu și jumătate, în cinstea zeului Vishnu, cel care ținea lumea în mișcare. Se spune că dacă ar ațipi preț de o secundă, întreg Universul s-ar prăbuși.

Cu toate că este construit acum 1500 de ani, într-o zonă umedă, coloana nu a ruginit. Specialiștii au spus despre monument că este un testament pentru calificare în fierăria antică indiană.

Analizele au arătat că această coloană este realizată din fier cu o puritate de 98%. În compoziția materialului se mai regăsesc carbon, fosfor, siliciu, cupru, nichel, magneziu și oxizi de fier. Prezența acestora din urmă ar fi trebuit să ducă la deteriorarea coloanei, nicidecum la conservarea ei.

Chiar și cu tehnologia modernă de topire nu se poate obține fier cu o asemenea puritate. Acest monument are în vârf simbolul chackrei și acum o mie de ani a fost mutat în mijlocul acestei moschei.

O problemă neelucidată este cea legată de modul cum a fost transportată coloana. De-a lungul timpului, construcția a căpătat faima unui obiect înzestrat cu puteri magice, despre care se zice că ar aduce noroc tinerilor însurăței, dacă îl înconjoară de trei ori.

loading...

Alte legende spun că cei care vor sta cu spatele lipit de stâlp și vor reuși să-l înconjoare cu brațele unite vor fi urmăriți de șansă toată viața.

Coloana are o înălțime de peste șapte metri și o greutate de peste șase tone. Coloana a deschis o ușă despre fel de fel de ipoteze. S-a spus că nu ruginește pentru că cei care vin și se roagă l-au uns cu grăsime.

fier care nu rugineste - Misterul fierului care nu ruginește

Daniken în cartea sa, Amintiri despre viitor susține că în construcția coloanei au fost implicate forțe nepământene.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top