Take a fresh look at your lifestyle.

Misterul exploziei din Tunguska aproape sa fie rezolvat

În 1908 o explozie imensă s-a petrecut în apropierea Râul Podkamennaya Tunguska. Peste 0 de milioane de copaci au fost doborâți și astfel cei 2150 de kilometri pătrați de vegetație au fost pur și simplu arși. Estimările energiei degajate de această explozie se încadrează între se încadrează între 5 și 30 megatone de TNT, de 1000 de ori mai mare decât energia degajată de explozia de la Hiroșima. Se estimează că unda de șoc a provocat un cutremur cu o magnitudine de 5 grade pe scara Richter, care a fost simţit până în cele mai îndepărtate zone ale Rusiei.

De-a lungul timpului, au existat mai multe speculații cu privire la ceea ce a putut să provoace o asemenea explozie. S-a spus că un asteroid sau chiar o cometă au stat la baza exploziei din Tunguska. Alte voci au susținut că un OZN s-ar fi prăbușit și astfel s-a produs dezastrul ecologic, dar niciodată nu s-a putut demonstra niciuna dintre presupuneri.
Lipsa rămășițelor a constituit cea mai mare problemă pentru demonstrarea uneia dintre teoriile care ar putea să explice ceea ce s-a petrecut în pădurea rusească acum mai bine de 100 de ani. Din această cauză s-a presupus că explozia s-a petrecut în aer și pentru că temperatura a fost foarte mare întreg corpul ceresc s-a topit instantaneu.

În 1988, Andrei E. Zlobin, membru al Muzeului de Geologie Vernadsky din Moscova, a efectuat mai multe săpături în zona în care s-a produs explozia în speranța de a descoperi fragmente din presupusul asteroid. Nu a găsit nimic concludent și astfel misterul de la Tunguska s-a adâncit și mai mult. Cum era posibil ca o explozie atât de mare să se producă și să nu existe nicio rămășiță din corpul care s-a făcut vinovat de explozie?

pietre

Același om de știință rus, Andrei E. Zlobin, colectase în 1988 peste 100 de pietre din Râul Khushmo. Nu și-a dat seama de structura acestor pietre și ele au fost uitate în arhivă până în 2008 când au fost pentru prima dată cercetate. Spre surprinderea tuturor, aceste pietre fuseseră topite, fenomen normal în momentul în care un meteorit lovește Pământul. mai mult de atât, în opinia omului de știință aceste pietre provin din asteroidul sau cometă care a produs explozia.

Lucrurile nu sunt nici în acest moment foarte clare pentru că nu se poate stabili cu exactitate dacă a fost un asteroid sau o cometă. Uneori și cometele pot conține bucăți de rocă, fapt pentru care oamenii de știință sunt încă în dubii cu privire la acest aspect. Totuși, prin această descoperire, omenirea s-a apropiat foarte mult de descoperirea misteriosului obiect cosmic care a produs una dintre cele mai mari explozii petrecute pe Terra.

Loading...
loading...

Comentariile sunt închise.