Misterul din spatele portalurilor antice! Au folosit zeii o gaură de vierme pentru a ajunge pe Terra?

Misterul din spatele portalurilor antice! Au folosit zeii o gaură de vierme pentru a ajunge pe Terra?

Unul dintre cele mai interesante motive antice este cel al porților. Acestea pot fi interpretate precum portaluri antice ,care ascundeau o gaură de vierme, în jurul cărora s-au născut numeroase povești și legende, care susțin că zeii antici le-au folosit pentru călătoriile interplanetare. Oare este posibil ca aceste porți antice să fi fost de fapt niște portaluri, care să faciliteze călătoriile interdimensionale sau intergalactice?

O gaură de vierme sau o poartă intergalactică


În ziua de astăzi, o gaură de vierme sau o poartă intergalactică este posibilă doar în teorie. Acest termen a fost folosit și explicat pentru prima dată de către Albert Einstein și Nathan Rosen, în 1935. Acesta este motivul pentru care găurile de vierme sunt cunoscute în cercurile științifice drept podurile Einstein-Rosen.

Ce este un pod Einstein-Rosen?

Găurile de vierme sunt construcții topologice, care „leagă” zone îndepărtate ale Universului printr-o „scurtătură”. Sfârșitul unei găuri de vierme îi apare unui observator drept un glob, care îi arată mediul care înconjoară celălalt capăt. Deși un călător care se deplasează printr-o gaură de vierme nu poate depăși viteza luminii, totuși, relativ la punctele de plecare, respectiv de sosire, a avut loc o călătorie la viteză superioară celei a luminii. Deoarece călătorul s-a deplasat dintr-un loc în altul, fără a exista în punctele intermediare dintre ele, asa călătorie satisface definiției de teleportare.

Concluzia este una singură. Aceste găuri de vierme există, dar deocamdată cunoștințele științifice nu ne permit să le utilizăm în interesul nostru. Probabil că peste 20 sau 50 de ani, aceste portaluri vor fi folosite de oameni pentru a se deplasa în adâncimile Universului sau chiar în timp. Din acest motiv, nu avem cum să nu ne întrebăm dacă nu cumva zeii antici dețineau secretul găurilor de vierme și le utilizau pentru a ajunge pe Terra?

Hierapolis și poarta spre o altă lume


Hierapolis era un oraș antic în sud – vestul Anatoliei. Arheologii au descoperit în 2013 o poartă misterioasă. Se cunoaște foarte bine că grecii și romanii antici erau fascinați de lumea iadului și lucruri care țineau de aceasta. Atât grecii, cât și romanii, au fost interconectați cu această lume subterană prin intermediul lui Hades, respectiv Pluto.

Legenda spune că poarta din orașul Hierapolis era folosită de Pluto pentru a merge în lumea cealaltă. Numeroși au fost cei care l-au urmat și nu s-au mai întors. Este oare posibil ca această poartă să fi fost de fapt o gaură de vierme, pe care Pluto o folosea pentru a călători în Univers? Cu siguranță că da, pentru că altfel nu s-ar mai fi născut legendele cu privire la lumi paralele și iad.

Poarta lui Pluto a fost considerată atât de sacră încât numai înalții preoți puteau să se apropie de ea. Oare de ce? Acești preoți se închinau unei zeițe, Cybele, care avea rolul de a păzi această poartă. Această zeiță nu avea voie să lase pe nimeni să intre în lumea de apoi. Oare de ce?

Templul celor Trei Ferestre din Peru


Templul celor Trei Ferestre este o sala de piatra, dintr-un templu antic din Peru, de 35 de metri lungime si de 14 metri lățime, care conține trei ferestre trapezoidale de-a lungul unui perete. Construcția este una de-a dreptul fantastică pentru că a fost ridicată în așa fel încât lumina Soarelui de dimineață să pătrundă perfect prin cele trei ferestre.

Potrivit istoriei incașă, copiii zeului soarelui Viracocha au intrat în lume prin trei deschideri misterioase într-un munte și au dat naștere civilizației incașilor. Este limpede ca lumina zilei că aceste deschideri nu erau simple porți sau ferestre dintr-un munte, ci trei găuri de vierme sau portaluri, prin care zeii au venit pe Pământ. 

Acest templu antic a fost construit pentru a marca evenimentul intergalactic și incașii au considerat că cele trei portaluri sunt de fapt trei ferestre mari. Nu s-au înșelat prea mult pentru că nu au fost deloc departe de realitate.

Acestea sunt doar două exemple sugestive, dar există nenumărate construcții antice, dotate cu porți false sau porți care nu duc nicăieri. Printre acestea se număra faimoasa Poartă a Soarelui sau chiar ruinele de la Puma Punku, locuri prin care zeii au folosit porțile pentru a coborî pe Terra.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>