MISTERUL DIN LOCH NESS

Loch Ness se află la 150 de kilometri de Glasgow. Lacul are o lungime de 40 de kilometri, o lățime de 2 kilometri și o profunzime de 230 de metri. Este cea mai mare suprafață de apă dulce din Marea Britanie. Vizibilitatea apei este foarte redusă, din cauza particulelor de turbă.

Acum 10000 de ani, lacul comunica cu marea. Animalele din apă au o existență de peste 10000 de ani.
Monstrul din lac seamănă foarte mult cu dragonii de mare, cu care vikingii își ornau corăbiile.
În secolul al XIX-lea, în Scandinavia, a fost capturată o creatură care semăna izbitor cu un dragon de mare.

În anul 565 e.n., cronicele descriu o creatură bizară care trăia în Loch Ness. Creatura a fost numită monstrul cu cap de cal. Unul dintre pescari a fost omorât de această creatură. În anul 1933, apar primele articole despre monstru, în presa engleză. Mai mulți martori descriu creatura ca fiind un șarpe cu gâtul lung și capul de cal.

În acelaşi ani, o familie care se afla într-o mașină, pe drumul paralel cu lacul, a avut surpriza să vadă în mijlocul șoselei un monstru, care ulterior, a fugit în apă. Autoritățile interzic scăldatul în lac. Sunt peste 10000 de mărturii, depuse la poliție, cu privire la apariția monstrului.

A fost emisă ipoteza că monstrul este un animal preistoric. În anul 1968, o echipă de cercetători britanici începe cercetările pe Loch Ness. Înarmați cu un sonar digital, cercetătorii reușesc să identifice pe fundul lacului, un animal care se deplasa cu 12 kilometri pe oră,după care, viteza a ajuns la 25 de kilometri pe oră.

Cu ce s-ar putea hrăni o astfel de creatură? Vegetația din lac este redusă. Loch Ness este un lac cu apă foarte rece. Peștii, probabil că sunt hrana monstrului.  Există trei ipoteze cu privire la misterioasa apariție din lac. Este vorba despre o reptilă, un mamifer sau un pește.

Martorii îl descriu ca fiind o reptilă. Specialiștii susțin că apa lacului este mult prea rece pentru o reptilă și în plus, aceasta trebuie să se ridice la suprafață, ca să respire și să vină la malul lacului pentru a depune ouăle.

loch ness - MISTERUL DIN LOCH NESS

Pentru un mamifer este aceeași situație ca la reptile. Rămâne ultima variantă. Creatura este un pește. Aparițiile sunt foarte discrete și rare. Sunt specialiști care susțin că este vorba despre o anghilă gigant. Aparițiile la suprafață se fac atunci când apa este mai caldă, aceeași situație și pentru anghile.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns